Reclamă

Turiștii sunt îndemnați să nu se aventureze în valuri în absența serviciului de salvamar. Totul după o tragedie care a avut loc la Mamaia.Un pensionar de 70 de ani, care se plimba dimineața pe plajă împreună cu soția, a decedat pe malul mării. Bărbatul a intrat în apă înainte ca salvamarii să fie prezenți la datorie. Acesta s-a prăbușit pe loc, fără vreo șansă de a mai fi salvat.

Salvamarii trag un semnal de alarmă pentru turiști

Cazul pensionarului care a murit în apa mării la Mamaia, îi determină pe salvamari să transmită avertizări turiștilor.  Echipajele din zonă care asigurau skijet-urile nu au putut să îl salveze pe bătrân.

Conform programului, salvamarii sunt prezenți pe plajă doar de la 8 dimineața. Aceștia rămân pe plajă în slujba turiștilor până cel târziu la ora 8.

De altfel, sunt zone ale litoralului românesc unde nu sunt deloc salvamari. De exemplu pe Plaja Vadu sau Corbu.

Bărbatul și-a pierdut viața la intrarea în stațiunea Mamaia.

Eu băgam ski-jet-urile și am văzut ceva, acolo, plutind pe apă. M-am dus să verific ce e și când m-am apropiat, am văzut că e o persoană. M-am dus repede să anunț salvamarii, am venit cu doi salvamari, am intrat repede în apă și am apucat de el să îl scoatem. Un turist a sunat la SMURD”, a explicat un martor.

Din nefericire, cei care au încercat să-i salveze viața bătrânului nu l-au mai putut scoate din ghearele morții.

Ne-am apucat de masaj cardiac de resuscitare până au venit cei de la SMURD și cam asta a fost. Era înaintea programului”, a mai adăugat acesta.

Medicii susțin că bărbatului i s-a făcut rău atunci când a intrat în apă.  Totul pentru că a intrat în șoc termic.

Temperatura aerului era de 25 de grade, în timp ce în apă erau doar 15.

Salvamarii nu recomandă scăldatul la primele orele ale dimineții tocmai din acest motiv.  Mai mult, serviciul de salvamar nu este disponibil decât după ora 8 dimineața pe litoralul nostru.

Salvamarii susțin că cei mai periculoși curenți se formează în zona digului vechi de la Cazinoul Mamaia. De asemenea și în stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud. Specialiștii spun că absența unei terminații puternice în dreptul digului duce la crearea acestor curenți. Aceștia îi pun în dificultate chiar și înotătorii experimentați. De asemenea, această zonă este frecventată de practicanții de surf și kiteboarding.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro