Reclamă
Reclamă

Doi turiști din Republica Moldova au fost atacați de un urs în timp ce se plimbau în Slănic Moldova. Animalul sălbatic i-a atacat din spate și a fugit după ce alți turiști au început să facă zgomot pentru a-l speria. Cei doi au fost răniți și au ajuns la spital.

Turiștii, un bărbat de 27 de ani și o femeie de 24 de ani, se aflau într-o plimbare cu niște prieteni și nu departe de locul unde erau cazați, au fost atacați pe la spate de un urs care ieșise din pădure. Oamenii aflați pe stradă au făcut gălăgie pentru a speria animalul, iar ursul s-a îndepărtat de ei.

„Am făcut zgomot cât am putut pentru a-l face să plece, era foarte aproape de cei doi turiști”, a declarat un martor ocular. După ce ursul s-a îndepărtat, oamenii au sunat la 112, iar un echipaj de jandarmi montani a ajuns imediat în zonă.

Reclamă

Cei doi turiști au fost răniți și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. „Rănile nu sunt grave, dar necesită tratament”, a informat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Echipajele de jandarmi au fost suplimentate în zonă pentru a se asigura că nu mai există un astfel de pericol. În plus, a fost emis un mesaj RO-Alert pentru a avertiza cetățenii despre prezența ursului în apropiere.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro