Reclamă
Reclamă

Un turist spaniol a murit călcat în picioare de un elefant după ce a coborât din maşină pentru a face poze într-un parc sud-african din apropiere de Johannesburg, au anunţat marţi autorităţile, informează AFP, citată de Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a fost atacat duminică dimineaţa în Parcul Naţional Pilanesberg, foarte frecventat datorită celor circa 50.000 de hectare de faună sălbatică, aflate la doar 200 de kilometri de capitala economică a Africii de Sud, potrivit responsabililor parcului.

Victima, logodnica sa şi alte două femei conduceau propria maşină prin rezervaţie când au observat trei elefanţi şi trei pui de elefant, a precizat poliţia.

Reclamă

„Primele date sugerează că bărbatul a oprit vehiculul, a coborât şi s-a apropiat de elefanţi pentru a face poze. Elefanţii l-ar fi atacat şi ucis”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Sabata Mokgwabone.

Potrivit lui Pieter Nel, responsabil pentru conservare la Oficiul pentru parcuri şi turism al provinciei North West, conducătoarea turmei a devenit „agitată” văzând bărbatul apropiindu-se. Este „normal ca elefanţii să îşi apere puii”, a adăugat el.

„Mulţi turişti nu sunt conştienţi de pericole şi nu realizează cât de periculoase pot fi aceste animale”, a continuat el.

Celelalte ocupante ale maşinii, toate originare din Johannesburg, au scăpat nevătămate, a precizat poliţia, care a deschis o anchetă.

Atacurile elefanţilor au loc frecvent în regiune. În 2021, un presupus braconier a fost ucis de elefanţi în celebrul Parc Naţional Kruger din Africa de Sud. Anul trecut, 50 de persoane au fost ucise şi 85 rănite de animale sălbatice, în principal elefanţi, în statul vecin Zimbabwe.

Pilanesberg şi alte parcuri sud-africane solicită vizitatorilor care se plimbă prin rezervaţii să ţină geamurile vehiculelor închise şi să nu coboare din maşini.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro