Un turist canadian, în timpul vacanței sale în România, a fost surprins de prețul plătit pentru un meniu cu doi mici într-un restaurant din Aeroportul Otopeni, ajungând să scoată din buzunar suma de 53 de lei pentru doi mici, o porție de cartofi prăjiți și o apă.

Într-un videoclip postat pe YouTube, Steve, turistul în cauză, a exprimat uimirea sa față de costul unui singur mic, care a fost de 14 lei. Împreună cu partenera sa, Ivana, veniți din Canada cu scopul de a explora frumusețile României și de a se bucura de tradițiile locale, inclusiv de preparatele culinare, Steve a dorit să experimenteze din nou gustul miciilor înainte de plecarea lor către Brazilia.

Având timp la dispoziție, cei doi au ales să mănânce la un restaurant din aeroport, unde au fost surprinși de prețul considerabil pentru un meniu aparent simplu. În declarațiile sale, Steve a recunoscut calitatea miciilor, descriindu-i ca fiind „foarte buni” și afirmând că „au meritat fiecare leu”, chiar dacă a considerat prețul „prea scump”. Turistul a făcut o comparație între prețurile din aeroport și cele obișnuite, sugerând că un mic pe stradă ar costa în jur de patru lei, în timp ce în aeroport prețul a fost de 14 lei.

Această experiență a fost contrapondată de un alt caz, cel al unui român care a plătit suma de 3.332 de euro pentru un festin într-un restaurant din Grecia, destinație populară printre români. Nota de plată semnificativă nu l-a descurajat, turistul fiind mulțumit de serviciile primite și lăsând un bacșiș generos de 499.90 euro pentru ospătar.

Aceste două experiențe reflectă diversitatea percepțiilor asupra valorii și costului mâncărurilor tradiționale în contextul călătoriilor internaționale. În timp ce turistul canadian a fost surprins de prețurile din Aeroportul Otopeni, românul în Grecia a fost pregătit să investească semnificativ în experiența culinară oferită de un restaurant local.