Reclamă
Reclamă

Un turist american, Albert Calibet, în vârstă de 59 de ani, a dispărut marți pe o insulă din Grecia, declanșând o amplă acțiune de căutare. Informat de radiodifuzorul public grec ERT News, prietenul lui Calibet a raportat dispariția acestuia după ce nu s-a întors din drumeția de marți dimineață.

Autoritățile locale, sprijinite de voluntari de la paza de coastă și echipe din insulele vecine Paros și Naxos, au inițiat căutările, utilizând inclusiv drone pentru a acoperi atât terenul, cât și zona de coastă. „Suntem aproape de trei zile aici”, a declarat fratele său, Oliver Calibet, pentru Fox 11 TV din Los Angeles.

BBC a contactat Departamentul de Stat al SUA pentru a cere comentarii despre cazul lui Albert Calibet. Căutările sunt desfășurate și în apă, iar cele două telefoane ale lui Calibet au fost apelate în repetate rânduri, dar fără succes.

Reclamă

Primarul insulei a explicat că traseul pe care Albert Calibet s-a aventurat nu era dificil, dar aglomerat, sugerând că bărbatul s-ar fi putut abate de la traseu. „Temperaturile sunt foarte ridicate, la fel ca în toată Grecia în timpul caniculei”, a declarat viceprimarul insulei pentru presă, adăugând că este posibil ca Albert să se fi simțit amețit și să se fi prăbușit.

Potrivit unor martori, în dimineața în care a plecat pe traseu, Albert Calibet a cumpărat băuturi de la un magazin local, unde a discutat și a stabilit traseul său cu vânzătoarea Sofia Liviaki. „El a băut un suc și mi-a arătat traseul pe care voia să-l urmeze,” a declarat Liviaki pentru Mega TV.

Dispariția domnului Calibet a șocat comunitatea locală din Amorgos, unde el venea frecvent de câțiva ani. Temeri similare au fost manifestate de șeriful din Los Angeles, Robert Luna, care a declarat „Speranța noastră este că îl putem aduce acasă în siguranță. Colaborăm activ cu mai multe agenții din străinătate pentru a oferi asistență în căutarea lui Calibet.”

Operațiunea de căutare a lui Albert Calibet vine la scurt timp după dispariția și decesul lui Michael Mosley, un prezentator de televiziune britanic, pe insula grecească Symi. Cadavrul său a fost descoperit patru zile mai târziu într-o zonă stâncoasă, concluzionându-se că a murit din cauze naturale.

În această perioadă, alte cazuri similare de turiști dispăruți în Grecia au fost semnalate, inclusiv un american de 55 de ani dispărut pe insula Mathraki și un olandez de 74 de ani dispărut pe insula Samos.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro