Reclamă
Reclamă

Un turist a fost scos cu forța dintr-o secție de poliție de mulțimea furioasă și incendiat în plină stradă în nord-vestul Pakistanului, după ce a fost acuzat de blasfemie, relatează BBC.

Poliția încercase să-l protejeze pe bărbat. Mulțimea s-a adunat în fața secției după ce bărbatul a fost acuzat că a profanat Coranul, cartea sfântă a Islamului. Incidentul a avut loc în orașul Madyan.

Linșajele nu sunt neobișnuite în cazul acuzaților de blasfemie, care se pedepsește cu moartea în Pakistan. Un creștin a fost atacat luna trecută, după ce a fost acuzat că a ars pagini din Coran, și a murit la scurt timp după aceea.

Reclamă

Imaginile apărute pe rețelele sociale cu acest incident au stârnit indignare.

Poliția a confirmat că turistul a fost „incendiat” și că aproximativ 11 persoane au fost rănite în incident. Printre cei răniți se numără și 8 polițiști.

Șeful poliției regionale, Mohammad Ali Gandapur, a acuzat moscheea locală că a încurajat oamenii să se adune în stradă după ce turistul a fost luat de polițiști pentru a a fi protejat.

Poliția spune că a deschis dosare împotriva a sute de persoane implicate în incident, inclusiv copii de doar 13 ani.

Potrivit BBC Urdu, hotelurile din oraș, care fuseseră pline, s-au golit după acest incident, pentru că turiștii au început să se teamă pentru viața lor și au plecat.

Violența alimentată de religie în Pakistan a crescut de când blasfemia a devenit o infracțiune pedepsită cu moartea, în anii 1980. Chiar și acuzațiile nefondate pot incita la proteste și la violențe împotriva presupușilor autori.

Aproximativ 96% din populația Pakistanului este musulmană. Și alte țări, inclusiv Iran, Brunei și Mauritania, impun de asemenea pedeapsa capitală pentru insultarea religiei.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro