Turismul balnear de odinioară a atins cu adevărat apogeul. Stațiunile balneare, adevărate comori ale țării, atrăgeau an de an numeroși turiști din toate colțurile României. Oamenii mergeau în astfel de destinații pentru apele termale și proprietățile lor. De asemenea și pentru relaxare. Bazele tratament nu erau deschise doar în sezonul estival ci pe întreg parcursul anului. Se contura astfel un motor constant al sferei turismului balnear, spre care și marii jucători de pe piață de acum privesc cu jind. Odată cu momentul în care turismul balnear a apus, iar stațiuni care odată străluceau au început să zacă în uitare și nepăsare, nimeni nu și-ar fi închipuit că o astfel de perlă poate fi neșlefuită. S-a întâmplat însă minunea. Una dintre cele mai mari comori ale turismului balnear de la Ocna Mures a fost redeschisă sâmbătă.
Turismul balnear românesc are un nou avânt
Băile Sărate Ocna Mureș își primesc de acum turiștii zilnic. De ieri, complexul a fost redeschis devenind o mândrie a localității. Acesta este considerat cea mai modernă investiție publică a domeniului balnear din țara noastră.
Valoarea lucrărilor s-a ridicat la suma de 8 milioane de euro. Banii provin din fonduri publice și au fost atrași prin Consiliul Județean Alba și Consiliul Loca Ocna Mureș.
Baza nouă de tratament se întinde pe o suprafață uriașă de 6400 de metri pătrați. Aceasta are în componență trei bazine interioare, dar si trei exterioare. De asemenea este dotată cu sală de firness și cabinete de recuperare medicală.
Numărul procedurilor care pot fi realizate zilnic în cadrul acestora se ridică la 700 pe perioada verii. În timpul sezonului rece, 400 de tratamente pot fi efectuate zilnic.
„Povestea a început în 2015, când Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș au hotărât parteneriatul pentru investiție. În 2018 au început lucrările și la sfârșitul anului trecut au fost finalizate. La Ocna Mureș, acest brand de tratament cu sare datează încă din secolul 19. În perioada interbelică, Ocna Mureș era a treia stațiune din țară ca număr de turiști, după Băile Herculane și Slănic-Moldova. În 1936 a primit statutul de stațiunea balneară. Orașul renaște prin această investiție modernă”, a precizat primarul orașului, SilviuVințeler.
Ambițiosul proiect se poate extinde pe viitor. Autoritățile au în plan construcția unui aquapark în zonă.