Reclamă
Reclamă

Medellín, cunoscut drept cel mai periculos oraș din lume, încearcă să își schimbe imaginea și să atragă turiști, dar rata criminalității continuă să fie o problemă majoră. Anul trecut, revista Time Out a denumit Medellín ‘cel mai cool oraș din lume’, ceea ce a condus la o creștere semnificativă a numărului de turiști. Cu toate acestea, odată cu afluxul de vizitatori, și rata criminalității a crescut.

Doar în acest an, 29 de turiști au murit în circumstanțe suspecte în Medellín, iar autoritățile estimează că, dacă acest ritm continuă, orașul va încheia anul cu 61 de decese ale turiștilor, potrivit newsweek.com. Cele mai recente decese au atras atenția la nivel internațional.

Într-unul dintre hotelurile de lux din cartierul elegant El Poblado, un cetățean american în vârstă de 25 de ani a fost găsit mort joia trecută. Bărbatul a urcat într-un taxi dimineața devreme, dezorientat, amintindu-și doar numele hotelului său. Potrivit rapoartelor poliției, personalul hotelului a observat că individul părea drogat și indispus. Trupul neînsuflețit a fost descoperit în camera sa la ora 9:30 dimineața.

Reclamă

La 31 mai, un alt cetățean american a fost găsit mort într-un hotel din cartierul turistic Laureles. Jaime Eduardo Cisneros, în vârstă de 54 de ani, a fost descoperit întins pe un pat, pe jumătate dezbrăcat, înfășurat într-un cearșaf, fără semne de violență. Autoritățile au declarat că el a intrat în camera sa cu o femeie dimineața devreme, dar numai ea a plecat.

Multe dintre aceste decese implică scopolamina, un medicament utilizat pentru a trata greața și vărsăturile cauzate de răul de mișcare. Cunoscută sub numele de ‘respirația diavolului’, scopolamina a fost mult timp folosită de infractori pentru a-și incapacita victimele în cazul jafurilor și infracțiunilor sexuale.

‘Situațiile în care acești turiști străini sunt afectați negativ sunt aproape întotdeauna legate de droguri sau prostituție’, a declarat Carlos Calle, șeful Observatorului turistic al biroului procurorului din Medellín, într-un interviu acordat ziarului spaniol El País.

Yiri Milena Amado, fost director în cadrul biroului procurorului general regional, a observat că astfel de ‘cocktailuri mortale’ de droguri și alcool sunt adesea găsite în organismul turiștilor decedați.

Departamentul de Stat al SUA a activat o recomandare de călătorie care clasifică Columbia drept o destinație de ‘Nivel 3: reconsiderați’, citând criminalitatea, terorismul, tulburările civile și răpirile, cu o treaptă sub cel mai grav ‘Nivel 4: nu călătoriți’.

De aproape 20 de ani, Medellín se străduiește în mod activ să scape de trecutul său notoriu legat de narcotice. În 2019, primarul Gutiérrez a ordonat demolarea infamei clădiri Monaco, în care Escobar a locuit și a operat. Casa Museo Escobar, un muzeu condus de fratele lui Escobar, Roberto ‘El Osito’ Escobar, a fost de asemenea închisă.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro