Reclamă
Reclamă

Selecționata Turciei a învins echipa Georgiei, scor 3-1 (1-1), marți seara, pe BVB Stadion din Dortmund, în primul meci din Grupa F a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

La Dortmund, turcii au avut prima mare ocazie a meciului prin bara lui Kaan Ayhan din minutul 10. În minutul 25, Mert Muldur a deschis scorul cu un șut superb din voleu. După doar două minute, Kenan Yildiz a înscris și el, dar golul a fost anulat după consultarea VAR, din cauza unui ofsaid foarte mic al atacantului turc.

Scorul a rămas 1-0, lucru care le-a dat aripi georgienilor. Egalarea a venit în minutul 32, când Kochorashvili a pasat în careu și Mikautadze, elevul lui Boloni la Metz, a înscris la colțul scurt. Același Mikautadze a trimis foarte aproape de bara din dreapta a lui Mamardashvili. La pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1.

Reclamă

Portarul georgian a intervenit la lovitura liberă a lui Hakan Calhanoglu din minutul 57, dar nu a mai avut ce face în minutul 66 la execuția extraordinară a lui Arda Guler, care a șutat de la 26 de metri.

Reacția georgienilor a venit rapid, Kochorashvili șutând în bară în minutul 70. Elevii lui Montella au trecut pe lângă gol în minutul 87, când Mamardashvili a intervenit excelent la lovitura de cap a lui Yusuf Yazici.

Georgienii au ratat de două ori ocazia egalării în prelungiri: prima oară Kochorashvili și Mikautadze s-au încurcat reciproc și mingea a trecut pe lângă poartă, iar a doua oară balonul a lovit bara în minutul 90+6, fiind apoi scos în corner.

În timp ce elevii lui Sagnol atacau și cu portarul, Kerem Akturkoglu a scăpat pe contraatac și a înscris în poarta goală, Turcia impunându-se cu 3-1 în fața debutantei Georgia.

Turcia a început cu următoarea echipă: Gunok – Muldur (Zeki Celik 85), Akaydin, Bardakci, Kadioglu – Ayhan (Demiral 79), Kokcu, Hakan Calhanoglu (Salih Ozcan 90+2) – Arda Guler (Yusuf Yazici 79), Bariş Yilmaz, Kenan Yildiz (Akturkoglu 85). Selecționer: Vincenzo Montella.

Georgia a aliniat următoarea formație: Mamardashvili – Kakabadze, Kverkvelia (Zivzivadze 85), Kashia, Dvali, Tsitaishvili (Lochoshvili 74) – Kochorashvili, Mekvabishvili (Altunashvili 89), Chakvetadze (Davitashvili 74) – Mikautadze, Kvaratskhelia. Selecționer: Willy Sagnol.

Cartonașe galbene au primit: Bardakci în minutul 35 și Hakan Calhanoglu în minutul 89 pentru Turcia, și Kverkvelia în minutul 55 pentru Georgia.

Meciul a fost arbitrat de Facundo Tello, asistat de Gabriel Chade și Ezequiel Brailovsky (toți din Argentina), al patrulea oficial fiind Donatas Rumsas din Lituania.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro