Discursul Vioricăi Vodă, din cadrul galei premiilor Gopo, legat de abuzurile sexuale pe care le-a întâlnit de-a lungul carierei a avut ecou, iar numeroase vedete au reacționat. Printre acestea se află și Tudor Chirilă. Artistul a abordat subiectul și a declarat că în domeniul teatrului astfel de lucruri au loc încă din facultate.

Tudor Chirilă a luat atitudine și a vorbit în mediul online despre abuzurile la care sunt supuse multe tinere care își doresc o carieră în actorie. Acesta a subliniat cu multe dintre abuzuri încep chiar încă din facultate. De asemenea, actorul a mai atras atenția că un astfel de subiect ar trebui abordat mai des și neregulile scoase la lumină.

„Poate că e un moment bun să vorbim despre facultățile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor sau în care profesori titulari la catedră se ocupă cu “pregătirea” pentru facultate.

Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor care refuza să se dezbrace complet la clasa în virtutea unor exerciții de “actorie” care chipurile au rolul de a dezinhiba. (Cunosc un caz real a cărui poveste am aflat-o direct de la victimă, care într-un final a reușit să schimbe școala).

Da’ probabil ca ne-ar pune pe toți la punct una care așteaptă un Ferrari de la vânătorul vieții ei, mașină pentru care el va fi scutit de rușinoasele drumuri la Mega Image. (n.r. aluzie la declarațiile controversate ale Ilincăi Vandici).”, a scris Tudor Chirilă în mediul online.

Tudor Chirilă a luat atitudine după declarațiile Vioricăi Vodă de la premiile Gopo. Artistul a vorbit despre abuzurile din industrie
Social media

Viorica Vodă, despre abuzurile sexuale

Pe scena premiilor Gopo actrița Viorica Vodă a avut un discurs care a șocat multă lume. Aceasta a vorbit despre abuzurile sexuale la care a fost supusă de-a lungul carierei.

„Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărţuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulţi directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeţi că vreau acum să mă reinventez, iniţiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.

Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii şi mai ales a unei fete care este aici în sală şi are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început şi îşi va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie ruşine. Atunci când va fi într-o lume a bărbaţilor sau a femeilor care, din educaţie sau lipsa de educaţie, nu îndrăznesc să spună. Noi nu am avut. Toată generaţia noastră am crescut cu ruşine, cu pudoare”, a declarat Viorica Vodă, pe scena Premiilor Gopo.