Din ce în ce mai multe persoane au început să fie preocupate de sănătate și, în mod special, de tensiunea arterială. Aproape că nu există casă în care să nu fie, măcar, un tensiometru. Inițial, un astfel de aparat nu prezintă dificultăți ăn folosirea lui, dar, totuși, cum te asiguri că îți măsori corect tensiunea, iar rezultatul este cel potrivit?
Tensiometrul este unul dintre cele mai căutate și cumpărate aparate medicale. Chiar și medicii recomandă existența lor în casă, mai ales în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune. Cei care beneficiază de un tensiometru cred că este foarte ușor de folosit, însă, aparențele înșeală.
Deși mulți cred că nu este nimic complicat, medicii spun că trebuie respectate anumite reguli simple pentru ca rezultatul să fie unul corect. Cadrele medicale recomandă tensiometrele care se umflă pe braț, în detrimentul celor de tip brățară.
Este foarte important ca în momentul în care cineva decide să își măsoare tensiunea, să fie în stare de repaos. Tensiunea arterială nu se măsoară după ce am făcut efort, de exemplu, nu după ce am urcat trepte, am alergat. Trebuie luat un moment de respiro, abia apoi atașat tensiometrul.
De asemenea, nu este deloc recomandat ca măsurarea tensiunii să se facă după ce ați fumat, după ce ați consumat alcool sau după ce ați băut cafea.
Deși poate părea greu de crezut, tensiunea arterială este influențată și de alte stări, precum foamea sau senzația de stomac prea plin. Tocmai de aceea, nici în astfel de momente nu este recomandată folosirea tensiometrului.
Dacă se respectă aceste reguli simple, rezultatul este cel corect, iar astfel, veți putea vedea parametrii reali ai tensiunii arteriale. Dacă nu aveți acasă un aparat care să măsoare tensiunea, este foarte important să mergeți la medic pentru a o monitoriza. Persoanele care suferă de hipertensiune trebuie să facă asta mai des, tocmai pentru nu avea parte de episoade neplăcute.