Reclamă

Amsterdam este unul dintre cele mai fermecătoare orașe din Europa. Cu o istorie impresionantă și cu o arhitectură pe măsură, Amsterdam atrage anual milioane de turiști. Însă, puțini dintre cei care ajung aici știu povestea caselor ce împânzesc străzile și motivul pentru care au fost construite atât de înguste.

Casele înguste din Amsterdam poartă adesea și numele de „case în linie, iar motivul este mai mult decât evident. Aceste locuințe au o istorie lungă și interesantă care au fascinat milioane de vizitatori de-a lungul timpului. Însă, ceea ce este și mai interesant este faptul că acesta nu au fost deloc ridicate la întâmplare.

În secolul al XVII-lea, în timpul Epocii de Aur Olandeze, oamenii erau impozitați în funcție de lățimea fațadei casei lor. Cu cât fațada era mai largă, cu atât plăteau mai multe taxe. Din acest motiv, proprietarii au preferat să-și construiască casele înalte și înguste pentru a reduce impozitele.

De asemenea, spațiul pentru construcții noi era adesea limitat, astfel încât dezvoltatorii trebuiau să utilizeze eficient fiecare metru pătrat disponibil. Casele înguste erau o soluție eficientă pentru a obține mai multe locuințe într-un spațiu restrâns.

În plus, multe dintre casele din Amsterdam au fost construite pe stâlpi pentru a se ridica deasupra nivelului apei din canaluri, iar asta a făcut ca subsolurile să fie la nivelul apei și casele să pară și mai înalte și mai înguste.

Tu știi de ce casele din Amsterdam sunt atât de înguste?! Motivul este incredibil
Pixabay

Cea mai îngustă casă din Amsterdam are 2 metri lățime

Cea mai îngustă casă din Amsterdam este o atracție unică a orașului. Cu o lățime de aproximativ 2 metri și o înălțime de trei etaje, casa din Amsterdam se numără printre cele mai înguste case din lume.

Casa a fost construită în secolul al XVII-lea și servea ca o locuință pentru negustorul de textile. Dimensiunile mici au fost determinate de faptul că proprietarul era taxat în funcție de lățimea fațadei casei sale. De-a lungul anilor, casa a avut mai mulți proprietari și a fost folosită în diferite scopuri.

Astăzi, „Widest House” servește ca un muzeu și a devenit o adevărată atracție turistică. Vizitatorii pot explora interiorul casei și pot vedea cum a fost amenajată în secolul al XVII-lea.

Pinterest

Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro