În ultima vreme, tot mai multe persoane folosesc termenul „karma”, evidențiind o acțiune care se întoarce împotriva celui care a inițiat-o. Chiar și așa, încă există multe lacune referitoare la înțelesul acestui concept. Invitată în cadrul emisiunii online, „Fain și simplu”, de Mihai Morar, un cunoscut psihoterapeut pe nume Anca Maftei a făcut lumină în acest sens. Iată ce este esențial să știi despre karma și de unde provine.
Ce este karma și cum ar trebui să acționăm pentru a nu o atrage asupra noastră în mod negativ
Karma poate fi explicația a două cunoscute proverbe 100% românești: „Ce semeni aia aduni” sau „Cum îți așterni așa dormi”. Alte voci o definesc ca fiind raportul dintre cauză și efect. În schimb, psihoterapeutul Anca Maftei susține că aceasta este rezultatul acțiunilor noastre din așa-zisul trecut, respectiv bagajul energetic cu care venim. Pentru a nu crea un haos în viața noastră, este bine să ținem cont de câteva aspecte importante pe care să le punem în aplicare.
„Cu cât lucrăm cu noi și aducem părțile rele în lumină, cumva se diluează karma. Poți să faci asta prin multe. De exemplu, prin rugăciune, însă nu orice fel de rugăciune.
Dacă eu cred foarte puternic în ceva, și pătrunjelul mă vindecă, dacă eu cred cu tărie că mă va vindeca. Contează foarte mult energia din spate. Dacă este una de deschidere, cum este credința pură, asta va transcende și va dilua karma”, a dezvăluit Anca Matfei.
@doza.de.podcast #karma #podcast #5pasidebine #misiuneatiktok #fyp ♬ original sound – doza.de.podcast
Proveniența cuvântului
Tradus mot a mot, „Karma” înseamnă „acțiune” în limba sanscrită. Cu toate acestea, conceptul nu este ceva rău și este diferit de ideea de „păcat”. Aceasta poate fi considerată sinonim cu legea firii.
Karma, doctrina esențială a Buddhismului și a Hinduismului, este un concept religios și filozofic prin care fiecare activitate, decizie fizică sau spirituală are o urmare obligatorie, pozitivă sau negativă.