Reclamă

Românii sunt unii dintre cei mai receptivi oameni atunci când vine vorba de încercatul mâncărurilor noi, din alte țări. Fără doar și poate, shaorma și kebabul sunt două dintre preparatele care i-au cucerit pe români. În fiecare zi, sunt cozi imense la fast food-uri, însă, puțini dintre cei pofticioși știu care este diferența dintre shaorma și kebab.

De ani de zile, specialiștii încearcă să-i convingă pe români că nu este deloc recomandat să facă abuz de preparatele de la fast food. Din păcate, România este printre fruntașele la capitolul obezitate în rândul copiilor, dar asta se pare că nu-i convinge pe români să stea departe de fast food.

Nu mai este niciun secret faptul că shaorma și kebabul sunt vedetele din fiecare restaurant de tip fast food. Cele două preparate sunt preferate de toată lumea pentru că sunt gustoase și sațioase. Nimeni nu se uită la numărul de calorii și se pare că nu mulți sunt cei care cunosc cu adevărat diferența dintre cele două preparate.

Tu știi care este diferența dintre shaorma și kebab?! De acum încolo, te vei gândi de două ori înainte să comanzi
Colaj Substantial

Preparatele care au dat românii peste cap

Prima și poate și cea mai notabilă diferență este cea dintre lipia de la shaorma și chifla de la kebab. Sunt multe persoane care cred că nu există prea multe diferențe și nici nu sunt pretențioși, astfel că fie că mănâncă kebab sau shaorma, simt același gust.

Cei cu papilele gustative mai fine, susțin că diferența o face tipul de carne, dar și mirodeniile care oferă întregului preparat un alt gust. În România, pentru ambele preparate se folosește atât carnea de vită și de pui, însă, la mama lor acasă, mai exact, în Turcia se folosește carnea de oaie și de miel.

De departe, cea mai mare surprinză este faptul că nu există aproape nicio diferență între clasica shaorma și gyros. De fapt, este același preparat care a căpătat diverse denumiri în funcție de zona unde este consumat. Cu precizarea că grecii au simțit nevoia să adauge gyrosului și sos tzatziki și, rareori, carne de porc.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro