Reclamă


Cu siguranță te-ai confruntat măcar o dată cu o poftă aprigă de ciocolată. De altfel, în momentele respective, orice tip de desert dulce și decadent ar fi fost binevenit. Ei bine, trebuie să știi că această poftă nu apare din senin. Atunci când simți nevoia să consumi zahăr, corpul tău vrea să îți transmită un semnal de alarmă de fapt.

Ce carență indică pofta de dulce?

Deși poate ar părea greu de crezut, deficitul de magneziu din organism este resimțit mai ales prin pofta constantă de a consuma dulciuri. Pe parcursul vieții, din cauza consumul de alimente rafinate și chiar a sedentarismului, multe persoane ajung să aibă carențe de magneziu în corp.

Un alt simptom care îți indică acest deficit din organism este constipația. Magneziul are un rol esențial în digestie,alături de electroliți, astfel că, lipsa acestuia din corp poate duce la probleme grave de sănătate.

Anxietatea în strânsă legătură cu deficiența de magneziu

În ultimii ani, tot mai multe persoane ajung în cabinetul psihologului din cauza tulburărilor emoționale. Anxietatea, depresia, ipohondriile, sunt doar câteva dintre stările traversate de adulți și tineri deopotrivă. De vină pentru un astfel de fenomen îngrijorător nu este doar stresul, contextele personale sau cariera. Propriul organism trimite semnale de alarmă care să indice lipsurile cu care se confruntă.

Anxietatea resimțită prin atacuri de panică, suferință și teamă inexplicabilă, insomnii și alte simptome dificil de gestionat pentru oricine se manifestă în strânsă legătură cu deficitul de magneziu. Lipsa acestuia din organism crează anumite dezechilibre care duc la astfel de tulburări.

Magneziul ca mineral, are un rol esențial și în buna funcționare a sistemului nervos. De aici și agitația resimțită atunci când ne dorim să consumăm ceva dulce.

Pofta de ciocolată sau alt desert ascunde astfel aceste carențe. Ne putem lua magneziul din alimente precum fasolea, dovleacul, algele, cacao, etc.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro