Reclamă

Se pare că cele mai bune produse de înfrumusețare sunt întotdeauna chiar în fața ochilor tăi. Sau cel puțin în dulapul din bucătărie. Oțetul de mere este un condiment popular și un aliment sănătos. Este făcut din mere prin intermediul unui proces de fermentație care îl îmbogățește cu minerale și acizi.

Pentru cei care se confruntă cu probleme cu părul, cum ar fi mâncărimea scalpului sau ruperea firului, oțetul de mere ar putea fi un remediu natural foarte bun.

Beneficiile oțetului pentru păr

Sursa: Social media

Oțetul de mere este pentru păr este tot ceea ce și-ar putea dori cineva care ține foarte mult la podoaba sa capilară. Nu ai neapărat nevoie de el, dar încercat o dată probabil după aceea nu te vei mai sătura să îl folosești. Acest lucru se datorează faptului că oțetul oferă o serie de beneficii. Toate au toate un lucru în comun: să-ți facă părul și scalpul să arate și să se simtă uimitor.

Oțetul de mere are mai multe întrebuințări. Foarte multe persoane se spală cu oțet pe cap pentru a îmbunătăți sănătatea scalpului. Proprietățile antibacteriene și antifungice ale oțetului ajută la menținerea echilibrului nivelului pH-ului scalpului. De asemenea, oțetul îmbunătățește structura firului de păr și oferă un plus de strălucire podoabei capilare. În același timp, acidul prezent in oțetul de mere este un exfoliant care curăță scalpul și reduce mătreața.

În momentul în care vă spălați pe cap, amestecă oțet de mere și apă în proporții egale și toarnă peste păr după ce l-ai spălat cu șampon și balsam. Lăsați părul așa cum este timp de câteva minute și apoi spălați-l cu apă. Dacă aveți un scalp sensibil, adăugați mai multă apă decât oțet. De asemenea, puteți adăuga uleiuri esențiale la acest amestec dacă nu doriți ca părul să simtă miros de oțet.

În ciuda beneficiilor sale pentru păr, specialiștii spun că că cei care au un scalp hipersensibil sau orice tip de abraziune sau tulburări ale pielii ar trebui să evite utilizarea oțetului de mere. În cazul acestor persoane există  riscul de a irita și mai mult pielea care poate fi deja vulnerabilă.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro