Înainte de a ne bucura de bucatele pregătite, trebuie să cunoaștem câteva detalii importante. Medicul nutriționist Adina Rusu a dat câteva sfaturi românilor înainte de Paște. Puțini cunosc aceste detalii.
Sfaturi importante: Nu asociați alimentele grase la aceeași masă
De exemplu, este important să nu asociem alimentele foarte grase la aceeași masă, cum ar fi salatele cu maioneză și preparatele din carne care conțin multe grăsimi. De asemenea, conform specialistei, nu este indicat să consumăm cantități mari de alcool, iar băuturile îndulcite ar fi bine să le evităm.
Cât despre dulciuri, Adina Rusu spune că ar fi bine să mâncăm doar preparatele tradiționale, cum ar fi cozonacul și Pasca. Acestea ar trebui consumate în porții mici, la gustările dintre mese. Medicul nutriționist mai explică faptul că în această perioadă, românii nu consumă numai produse tradiționale așa cum ar fi normal.
În alimentația oamenilor sunt adăugate produse nesănătoase, cum ar fi ouă sau iepurași de ciocolată, sau cozonac specific bucătăriei italiene. Un alt detaliu de care trebuie neapărat să ținem cont este dieta de după Paște. Dacă facem exces de bunătățuri și luăm kilograme în plus, nu este în niciun caz o soluție să ne înfometăm după pentru a slăbi, conform ZiarulUnirea.ro.
Nu vă cântăriți imediat după sărbători
Este important să revenim după încetul cu încetul la o alimentație echilibrată, săracă în grăsimi și zaharuri, fără prăjeli sau alimente procesate. De asemenea, nu este în ordine să adoptăm brusc o alimentaţie extrem de restrictivă. Dacă facem acest lucru, organismul nostru trece dintr-un dezechilibru în altul, de la prea multă mâncare la prea puţină.
Un sfat din partea mediului nutriționist este să nu ne cântărim imediat după sărbători. Conform acesteia, greutatea poate reflecta și o retenție de apă cauzată de aportul excesiv de sare din mediul de sărbători.