Reclamă

Duminica este o zi sfântă pentru creștinii ortodocși din România. Ei merg la biserică și participă la slujbă, iar acest lucru trebuie să fie făcut pe baza anumitor reguli care să fie respectate. Unele dintre ele sunt aprobate de preoți și biserică, iar altele nu. Potrivit unor superstiții din popor, nu este bine ca un creștin ce se pregătește să meargă la biserică să mănânce duminică dimineața.

Superstițiile existente de-a lungul timpului au format un set de reguli pentru anumiți oameni, cei care cred în ele. Există foarte multe, ce vizează aspecte din viața personală. În tradiția și poporul românesc, superstițiile există de foarte mulți ani. Unele dintre ele sunt de-a dreptul bizare și presară frica în oameni. Există și cealaltă parte a baricadei, și anume oamenii care nu cred deloc în ele. Însă pentru cei care cred, există foarte multe superstiții pe baza cărora își ghidează viața.

Iată de ce nu este bine să mănânci duminica dimineața. Ce spun superstițiile

pixabay

Tradițiile și superstițiile din popor susțin că este păcat să mănânci duminica dimineața și în zi de sărbătoare, pentru că preotul slujește în Biserică. Astfel, cel care se pregătește să participe la slujbă duminca dimineața, nu trebuie să mănânce nimic. Când ajunge în biserică, creștinul ia anafura pe inima și stomacul gol. De asemenea, despre fetele care mănâncă duminică dimineața se spune că nu mai pot merge nicăieri.

Alte superstiții și tradiții din popor

Dacă vei mânca din poală, se spune că îți vei mânca dragostea. Mâncatul de pe brațe înseamnă că-ți mănânci sporul și dragostea. Se spune că dacă vei sta pe pragul casei când mănânci, își vei pierde mințile și vei uita totul. De asemenea, o altă superstiție spune că vei ajunge să te desparți de bărbatul tău.

Dacă mănânci pe drum sau în mers, oamenii vor începe să te vorbească. Dacă mănânci când soarele apune, se spune că el și luna vor mânca vârcolacii. Dacă te vei șterge de fața de masă, vei avea parte de ghinion.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro