Reclamă

Majoritatea românilor știu că nu este bine ca două mirese să se intersecteze, în ziua nunții lor. Tradiția aceasta există de un car de vreme și este destul de des întâlnită.

Nu sunt deloc rare ocaziile în care două mirese se întâlnesc, în special la biserică. Potrivit obiceiurilor, deși acest lucru nu este de bun augur, există anumite măsuri care sunt luate. De ce însă nu este bine să se întâmple acest lucru.

De ce nu este bine ca două mirese să se întâlnească, în ziua nunții lor

Se spune că aduce ghinion să se întâlnească două mirese într-o zi. Se spune că dacă se întâmplă acest lucru, una dintre mirese va muri. Pentru a pregăti soarta, ele trebuie să facă schimb de agrafe, iar ghinionul va dispărea, după cum spun învățăturile din bătrâni.

social media

Un preot deslușește acest mister și ne explică cum stau, de fapt, lucrurile.

Se pare că tot ceea ce este bazat pe superstiții și credințe din popor sunt precauții absurde. Mai mult decât atât, acestea sunt supersiții care se înrădăcinează de la o generație la alta și nu au nicio logică.

„Este o deviere de la normal, o precauţie absurdă, un fel de superstiţie care tot aşa s-a extins inexplicabil şi se poartă la toate nivelele societăţii. Explicaţia frizează ridicolul: „Că nu-i bine”. Această problemă nu se aplică decât la cununia religioasă. La starea civilă miresele se văd, pentru că aici se fac programări, şi este un lucru normal, însă doar la oficierea religioasă apar aceste precauţii „băbeşti” şi ridicole, care ne trag înapoi, ne teleportează într-o epocă obscură, de civilizaţie suburbană.

Sunt superstiţii care se înrădăcinează de la o generaţie la alta, şi niciodată nu au avut vreo logică, dar pe măsură ce timpul trece, nu numai că se menţin, dar ne pun într-o lumină destul de ridicolă, hilară, ne compromit acurateţea învăţăturilor corecte ale doctrinei Bisericii Ortodoxe legate de aceste Sfinte Taine. Totul depinde în fond de educaţie, şi nu de superstiţie.”, a povestit un preot, potrivit ziarullumina.ro


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro