Herpesul este un virus care se manifestă sub forma unor umflături apoase și extrem de dureroase. Această infecție este contagioasă, mai ales în timpul unei erupții. Virusul poate apărea la nivelul buzelor, mucoasa obrajilor, gingii sau limbă.
Oana Cuzino, cunoscută de publicul larg pentru funcția ei de doctor în știinte medicale, jurnalistă română și fostă prezentatoare a emisiunii „Ce se întâmplă doctore?” , vine să te lămurească cu toate aspectele ce țin de herpes. Iată ce spune specialista.
Ce tratament este eficient în tratarea herpesului
Oana Cuzino, unul dintre cunoscuții specialiști în medicină a lămurit toate curiozitățile oamenilor despre virusul herpes. Dacă până acum se știau tot felul de tratamente auzite din popor, ca de exemplu pasta de dinți, ei bine, Oana a dezvăluit adevăratele informații despre tot ce înseamnă această infecție și cu ce poate fi tratată.
„Dacă episoadele se repetă des, mergi la dermatolog sau infecționist pentru un tratament sistemic cu antivirale, precum: Aciclovir, Famciclovir sau Valaciclovir. Te pot ajuta și suplimentele cu Zinc și vitamina C. Lizina, un aminoacid cu efect antiviral, dar și acizii grași: Omega3 și probioticele.
Ca remedii naturiste, îți pot fi de ajutor aplicațiile locale cu: aloe vera, ulei de arbore de ceai, miere de manuka. Pasta de dinți nu te ajută! Însă poți masca leziunea cu puțin fond de ten și pudră, după ce veziculele s-au mai uscat!”, a recomandat Oana Cuzino.
@droanacuzino Știai că herpesul nu se tratează cu pastă de dinți? #oanacuzino #doc #doctorsoftiktok #sfaturi #herpes #trateaza #herpesvirus ♬ Stories 2 – Danilo Stankovic
Orice leziune de tip herpetic se poate activa oricând
Dr. Oana Cuzino vine în ajutorul tău și cu alte informații. Se pare că orice leziune de tip herpetic se poate activa oricând și nu vei scăpa ușor de această infecție. Iată ce ne mai sfătuiește specialista:
„Dacă ai suferit vreodată de o leziune de tip herpetic la nivelul gurii sau mucoasei genitale, aceasta nu se vindeca niciodată complet. Se poate reactiva oricând, mai ales în anumite condiții. Răceli, gripă, enteroviroză, consum excesiv de ciocolată sau dulciuri, deshidratare sau abuz de alcool.”, a mai adăugat Oana Cuzino.