Reclamă

Deși au trecut foarte mulți ani de la execuția soților Ceaușescu, ei au rămas și acum în atenția poporului român. Oamenii sunt curioși despre modul de viață al acesora și alte aspecte personale.

Două persoane care au fost apropiate familiei Ceaușescu au oferit un interviu, unde au dezvăluit mai multe detalii despre ei. Mâncărurile preferate erau cele tradiționale, pregătite de sărbători. Fostul lider comunist era extrem de atent la igienă și supraveghea bucătarii atunci când preparau mâncarea.

Ceaușescu mânca des roșii cu brânză

Preferința pentru preparatele de sărbători era întrecută de pofta pentru tradiționalele roșii cu brânză. Un alt cunoscut povestea cum lucra cu doctorii de la Sanepid și urmărea cât de curat se lucrează. Existau câteva reguli de la care nu aveau voie să se abată.

 „În  ceea ce-i privește pe Ceaușești, au preferat într-una felurile care erau servite în mod tradițional de sărbători, sau de duminică. Cele mai rafinate feluri de mâncare pretinse de el, bucătarului de înaltă clasă, pe care l-a avut sau putea să-l aibă erau: știucă umplută, pulpe de pui umplute, budincă de spanac.”, a declarat o apropiată de-a familiei.

„Ceaușescu mânca brânză cu roșii și de multe ori sarmale. Lucram cu doctorii de la Sanepid, din spate. Să vadă cum se lucrează, să nu cumva să cadă pe jos, să nu cumva să fie alterată și tu să-i dai drumul mai departe. Să aibă gustul schimbat, aspectul schimbat, nu se concepea așa ceva.”, a povestit un bărbat care lucra pentru ei.

@viata.periculoasa

#romania #nicolaeceausescu #ceausescu #elenaceausescu #socialism #comunism #bucatar #mancare #chefilacutite

♬ original sound – viata periculoasa

Cum arăta Revelionul comunist

În perioada comunistă, Revelionul era altfel pentru români. Pregătirile începeau cu câteva zile înainte. Rafturile magazinelor erau mai mereu goale și nu exista agitația pe care cu toții o cunoaștem acum. Românii pregăteau masa de Revelion din ceea ce găseau în casă.

Cât despre Nicolae Ceaușescu, prefera să îi servească el, personal, pe cei care erau așezați în jurul mesei. Le turna tuturor sifon în pahare, iar obiceiul de a oferi și primi cadouri nu a fost niciodată important pentru el, după cum notează Historia.ro


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro