Reclamă

Crăciunul este anotimpul bucuriei și al aprecierii. Însă, pentru multă lume nu este sărbătoare până nu exista în brad celebrele bomboane de pom. Din păcate, multă lume nu știe cât de rele sunt pentru sănătatea noastră și mai ales a micilor devoratori de dulciuri.

Un studiu realizat pe 26 de tipuri de dulciuri a arătat că bomboanele de Crăciun conţin cei mai mulţi aditivi alimentari. Ele sunt pline de zaharuri și Dioxid de titan. Acesta este folosit în bomboanele de pom și în alte alimente procesate pentru a da o textură netedă sau pentru a funcționa drept colorant alb. Pigmentul poate face alimentele mai atrăgătoare, dar aditivul nu are niciun beneficiu nutrițional.

Tu știai? Ce pericole se ascund în spatele consumului de bomboane de Crăciun
Pexels

Ce conțin bombeanele de pom

Asociatia Națională pentru Protectia Consumatorilor „InfoCons” a realizat un studiu pentru a știi ce mâncăm de sărbători. În acest studiu, au fost analizate 26 produse diferite. Rezultatul nu este unul deloc plăcut pentru consumatorii de dulciuri.

– 50% dintre produsele analizate au avut în conținutul lor un singur aditiv alimentar;

– 3% dintre produse au avut în conținutul lor două tipuri de aditivi alimentari;

– 7% dintre produse au avut în conținutul lor trei tipuri de aditivi alimentari.

Conform studiului de la Asociatia Națională pentru Protectia Consumatorilor, cei mai întâlniți aditivi au fost următorii. Aceștia se utilizează în special în produse de cofetărie pe bază de cacao şi ciocolată.
Tu știai? Ce pericole se ascund în spatele consumului de bomboane de Crăciun
InfoCons

 

Sfaturi pentru părinți

  • Verificați etichetele produselor alimentare

Companiile alimentare sunt obligate să indice pe etichetă dacă produsele lor conțin dioxid de titan ca aditiv. Cu toate acestea, sunt permise cantități mici în ambalajele alimentare, care nu trebuie să fie menționate pe etichetă.

  • Îndemnați FDA să ia măsuri

Solicitați FDA să arunce o a doua privire asupra siguranței dioxidului de titan. FDA și-a evaluat ultima dată siguranța în urmă cu 55 de ani – în 1966. De asemenea, este timpul ca FDA să închidă așa-numita lacună General Recognized as Safe, sau GRAS, pentru a preveni adăugarea de noi aditivi în alimente fără supravegherea guvernului. Trimiteți un tweet îndemnând FDA să facă acest pas, folosind hashtag-ul #ToxicFreeFoodFDA.

  • Găsiți produse alternative

Consumatorii se pot proteja pe ei înșiși și pe familiile lor. Evitați alimentele cu dioxid de titan sau căutați alternative fără acesta.

  • Evitați alimentele ultraprocesate

Ori de câte ori este posibil, evitați alimentele ultraprocesate. Multe conțin ingrediente interesante dincolo de dioxid de titan. De fapt, reglementările actuale permit mai mult de 10.000 de aditivi în alimentele noastre, iar companiile nu trebuie să declare unele dintre aceste substanțe pe etichetele produselor lor.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro