Reclamă

Mare atenție la mesajele pe care le scrii pe telefonul mobil. În cazul în care nu știai, consecințele pot fi unele extrem de serioase. Telefonul mobil a devenit cel mai indispensabil obiect fără de care oamenii nu ies nici din casă. Este util și are foarte multe întrebuințări, deoarece a ușurat foarte mult procesul de comunicare și transmitere a informațiilor.

Pe lângă acest avantaj, există și dezavantaje care au fost descoperite de oamenii de știință, într-un studiu pe care l-au făcut. Astfel, specialiștii avertizează să fim foarte atenți la ceea ce scriem în mesajele pe care le trimitem.

A fost demonstrat științific. Ce înseamnă, de fapt, semnul grammatical „.” pe care îl punem în mesaje

În anul 2016, a fost realizat un studiu care a demonstrate că semnul „.” nu are doar sensul de a marca sfârșitul unei propoziții. Mai mult decât atât, se spune despre persoana care îl folosește în mesajele trimise că este dezinteresată, abruptă și deloc sinceră.

De ce preferă oamenii comunicarea scrisă. Iată ce au descoperit oamenii de știință

pixabay

Comunicarea cu ceilalți prin intermediul telefonului mobil a devenit cea mai folosită metodă de comunicare. Prin scris, îți este mult mai ușor să transmiți mesajele într-un mod cât mai clar și obiectiv. Pentru că interlocutorul se află în spatele telefonului, nu îți poate observa expresiile faciale sau gesturile pe care le ai. Tonul sau tremurul din voce nu poate fi auzit de către celălalt. Astfel, ție îți este mult mai ușor să transmiți un mesaj pe care, probabil, nu ai putea să i-l spui față în față, cu aceeași ușurință.

„În contrast cu conversațiile față în față, participanții la conversație nu pot să se bazeze pe caracteristici extra lingvistice, precum expresiile faciale. (…) De asemenea s-a concluzionat că aceste lucruri sunt înlocuite de ‘textisms’-uri. Adică emoticon-uri și moduri ciudate și negramaticale de a scrie cuvintele.”, a dezvăluit o profesoară de psihologie la Universitatea Binghamton, Celia Klin, potrivit The Independent.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro