Reclamă

Acneea se numără printre cele mai grave afecțiuni și poate provoca, de-a dreptul, un disconfort bizar. Acneea apare la toate vârstele și are puterea să cauzeze numeroase complicații. Printre elementele care „ajută” la declanșarea acneei se numără: dereglările hormonale, imunitatea scăzută sau chiar simpla predispoziție genetică.

Medicul dermatolog este cel mai în măsură în vederea diagnosticării acestei afecțiuni. În funcție de originea acneei, medicul dermatolog îți prescrie un tratament pe măsură. Este recomandată realizarea unor analize microbiologice, endocrinologice și hormonale, astfel încât specialistul  să îndrume pacientul către cele mai benefice medicamente, produse dermato-cosmetice, cât și peelinguri chimice.

Tu știai? ce alimente trebuie să consumi, pentru a scăpa de acnee?
Healthy pe Kudika

Elementul cheie în lupta cu acneea

Alimentația este extrem de importantă. Astfel, un stil de viață sănătos este absolut necesar pentru a combate acneea. Alimentele sănătoase și hidratarea te ajută considerabil la recăpătarea unui ten curat, fără imperfecțiuni. Este recomandat ca zahărul să fie evitat pe cât de mult posibil. Zahărul din sânge produce dezechilibrări la nivelul insulinei și, astfel, stimulează producția de sebum de la nivelul pielii.

Alimente benefice pentru sănătatea pielii

Fiecare persoană este diferită. Unele pot fi mai predispuse, iar altele mai puțin ca să dezvolte acnee după ce consumă diverse alimente. Acestea, pentru că unii dintre noi se pot confrunta cu o formă mult mai serioasă de acnee dacă mănâncă, de exemplu, ciocolată.

Medicii specialiști recomandă consumul următoarelor alimente care conțin un indice glicemic redus:

  1. Fructe și legume neprocesate
  2. Produse din cereale integrale
  3. Alimente ce conțin seleniu (carne roșie, pește, carne de pui, scoici, usturoi)
  4. Alimente ce conțin zinc (semințe de dovleac, caju, carne de vită, fructe de mare, linte, carne de curcan)
  5. Alimente ce conțin vitamina C (fructe: citrice, mere, pere, cireșe, vișine, pepene, fructe exotice – mango, ananas, kiwi; legume: broccoli, conopidă, varză; roșii; cartofi)
  6. Alimente ce conțin vitaminele A și E (morcov, spanac, ouă, cartof dulce)
  7. Alimente care conțin o sursă de proteină ușoară (linte, fasole boabe, năut, pește, carnea slabă de curcan sau de pui).

Așadar, evită produsele ce conțin o valoare ridicată a glucidelor. De asemenea, consultă sfatul medicului de specialitate pentru a-ți fi recomandat un tratament specific, în funcție de stadiul în care se află acneea, cât și în funcție de rezultatul analizelor.


Reclamă

Share.

24 de ani, absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. Conectată în permanență la tot ce se întâmplă în mass-media, a dat dovadă de pasiune, perseverență și muncă, pregătind buletine informative de actualitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro