Reclamă

Cumpărarea de produse cosmetice este atât de ușoară dar atât de nesigură. Puteți intra în orice farmacie sau magazin și puteți găsi o multitudine de produse frumos ambalate

Atunci cand faci cumparaturi pentru produse cosmetice in magazin sau online, produsele toxice nu sunt singurele tale optiuni. Iar acestea nu ar trebui să mai fie produsele spre care gravitezi. Nu vă lăsați înșelate de marketing. În schimb, vedeți dacă un produs este bun verificând ce se află în el. Este ca un șoc cultural la început și s-ar putea să fii în negare atunci când îți dai seama pentru prima dată.

Poate că șamponul pe care l-ai folosit toată viața are câteva ingrediente discutabile care se ascund în el. Sau poate ai aflat că produsele tale preferate de îngrijire a pielii nu sunt sigure. Chiar dacă adevărul este urât, nu vrei să pui produse nesigure pe corpul tău. Citirea etichetelor este o povară care nu ar trebui să cadă asupra ta, dar, din păcate, se întâmplă. Brandurile de frumusețe sunt dispuse să plătească sute de mii de dolari pe marketing, ambalaje, publicitate, influenceri și multe altele… toate pentru a-și vinde produsele.

Dacă doriți o scurtătură pentru a îndepărta produsele toxice din cele sigure, acesta este modul de a face acest lucru. Oricine poate face alegeri de frumusețe mai sigure prin evitarea acestor ingrediente toxice.

Evitațile cu orice preț

Tu știai? Care sunt cele 5 ingrediente toxice din cosmetice. Femeile le folosesc zi de zi, fără să știe că se expun anumitor riscuri!
Pixabay.com

1. Parabeni

Probabil ai mai auzit de parabeni. Din fericire, mulți oameni sunt conștienți de faptul că ar trebui să evite parabenii. Devine din ce în ce mai ușor să găsești produse „fără parabeni”. Propylparaben și Iosbutylparaben sunt cele de care ar trebui să te ferești. Ambele ar trebui evitate cu orice preț, deoarece sunt asociate cu anumite tipuri de cancer.

2. Sulfat de lauret de sodiu (SLES) și sulfat de lauril de sodiu (SLS)

Sunt deosebit de frecvente în șampoane și produse de curățare. Sulfatul de lauret de sodiu (SLES) este foarte iritant și a fost legat de perturbarea sistemului endocrin. În mod similar, lauril sulfat de sodiu (SLS) poate provoca, de asemenea, iritații și reacții alergice.

3. Triclosan

Triclosan este un produs toxic complicat. FDA a interzis de fapt acest ingredient în săpunuri. Cu toate acestea, este încă permisă în alte produse, cum ar fi pasta de dinți, spălarea feței, deodorantul etc. Este folosit ca agent antibacterian, conservant sau antiperspirant. Deși FDA nu a interzis acest ingredient cu totul, vă îndeamnă să-l evitați. Este un perturbator hormonal și iritant, așa că este foarte nesigur.

4. Formaldehidă și formaldehidă

Formaldehida este un cancerigen cunoscut. Orice produs care conține această toxină primește automat un grad de siguranță F. Este folosit cel mai frecvent ca un conservant în lac de unghii. Cu toate acestea, formaldehida este rar utilizată în alte produse. În schimb, formaldehida poate fi administrată ca gaz din alte ingrediente. Diazolidinyl Ureea este un alt ingredient nesigur care dă formaldehidă.

5. Hidrochinonă

Popular pentru proprietățile sale de albire și iluminare a pielii, Hidrochinona este legată de toxicitatea organelor și cancer. Se gaseste in produsele de albire a tenului, dar beneficiile strălucirii nu merită pericolele. În schimb, luminează-ți pielea cu vitamina C, niacinamidă sau extract de lemn dulce.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro