Reclamă

Medicii recomandă să mâncăm acest aliment, mai ales dacă ținem post.

Măslinele Kalamata sunt cunoscute ca măsline negre, deși sunt de fapt violet închis la culoare. Originara din Grecia, maslinele Kalamata pot fi consumate simple sau tocate pentru a fi folosite în mâncare.

Fabricate din măsline complet coapte, măslinele Kalamata sunt marinate în ulei de măsline sau oțet. Șk sunt disponibile pe scară largă în magazinele alimentare. În timp ce măslinele Kalamata sunt bogate în sodiu, ele sunt, de asemenea, bogate în grăsimi sănătoase și conțin un antioxidant natural.

1.De ce sunt recomandate

Tu știai? Care este cel mai sănătos aliment din Postul Paștelui. E numai bun pentru a-ți păstra inima sănătoasă
Pixabay

Măslinele Kalamata se găsesc în general la conserve, deși băcănii de specialitate le pot vinde direct din butoi. O porție de 4 linguri de măsline Kalamata, aproximativ 8 măsline mari sau 10 mici, are 39 de calorii per porție, cantități neglijabile de proteine, 3,6 grame de grăsime totală și 1,1 grame de fibre alimentare. Ca și alte măsline, Kalamatas sunt o sursă bună de calciu, vitamina C, vitamina A, vitamina E și vitamina K, având în vedere dimensiunea mică a porției. Măslinele Kalamata oferă, de asemenea, puțin magneziu, fosfor și potasiu per porție, precum și vitamine B.

Bogat în grăsimi mononesaturate

În timp ce măslinele Kalamata sunt bogate în grăsimi, având în vedere dimensiunea porției, majoritatea grăsimilor lor sunt mononesaturate, cunoscute și ca grăsimi „sănătoase”. O porție de 4 linguri de măsline Kalamata conține 2,7 grame de grăsimi mononesaturate și 0,3 grame de grăsimi polinesaturate. Restul sunt grăsimi saturate, iar o porție nu conține colesterol. Grăsimile mononesaturate pot ajuta la scăderea nivelului colesterolului, reducând șansele de a face un atac de cord sau un accident vascular cerebral, conform Asociației Americane a Inimii. Sunt considerate sănătoase atunci când sunt consumate în locul grăsimilor saturate sau trans.

2.Conținut de sodiu

Deși în general sunt sănătoase, măslinele Kalamata sunt bogate în sodiu. În mare parte datorită procesului de conservare și conservare. O porție de 4 linguri de măsline Kalamata are 247 de miligrame de sodiu. În timp ce acesta este doar 11 până la 16 la sută din aportul maxim recomandat de sodiu. Procentul este destul de mare când luați în considerare dimensiunea mică a porției.

O dietă bogată în sodiu crește șansele de a dezvolta hipertensiune arterială și osteoporoză. Limitați numărul de măsline pe care le consumați sau căutați măsline Kalamata cu conținut scăzut de sodiu, care se găsesc uneori în alimente naturiste sau în magazinele alimentare specializate.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro