Ciorba este una dintre cele mai sănătoase mâncăruri, însă un obicei banal o poate face să devină otrăvitoare.
Mai multe studii au demonstrat că ciorba este un fel de mâncare ce poate contribui la menținerea sănătății datorită vitaminelor conținute de legume.
De ce nu este bine să folosim prima apă în care legumele fierb?
Apa în care legumele sunt fierte trebuie schimbată, mai ales dacă acestea sunt cumpărate din comerț. În caz contrar vă expuneți unui risc de otrăvire cu chimicalele de pe legume.
Spre exemplu, prima apă în care au fost fierte legumele trebuie aruncată, mai ales dacă folosiți legume cumpărate din comerț.
De obicei, în această primă apă se regăsesc îngrășămintele și pesticidele folosite la dezvoltarea cât mai rapidă a legumelor.
Dacă folosești legume bio, poți păstra și prima apă cu încredere, deoarece aici se găsesc toate substanțele nutritive din legume.
Cea mai simplă și sănătoasă ciorbă
INGREDIENTE:
- 1/2 buc conopida medie
- 2 buc cartofi
- 1 buc morcov ras
- 3 l apa fierbinte
- cozi si frunze de țelină
- 1 buc morcov tăiat cubulețe
- 1 buc ardei gras roșu
- puțin ardei gras verde
- 100 g mazăre
- 1 buc păstârnac
- 250 g roșii pasate
- 50 ml ulei
- 1 buc ceapa tocata
- 1 lingurița leuștean uscat
- câteva boabe de piper
- pătrunjel
- sare
MOD DE PREPARARE:
Tăiem cartofii după care desfacem buchețelele de conopidă. Tocam pătrunjelul și ceapă după care tăiem cubulețe morcovul și păstârnacul.
Tăiem cozile de țelină iar ardeiul gras îl vom tăia în fâșii.
Dăm pe răzătoare cel de-al doilea morcov. Punem uleiul într-o oală iar când acesta este încins adăugăm ceapă tocată.
Adăugăm și morcovul ras. Punem puțină sare și amestecăm.
Lăsăm totul la foc pentru 2-3 minute.
Punem apă fierbinte iar la primul clocot adăugăm boabele de piper, leușteanul uscat și cubulețele de morcov.
Punem și păstârnacul și cozile de țelină. După cinci minute adăugăm ardeiul gras, cartofii și conopidă.