Mulți dintre oamenii care au centrală pe gaz nu se pricep la setarea temperaturii ei pentru a avea în casă temperatura optimă, dar și pentru a face economie, astfel încât factura la gaz și curent să fie mult mai mică. În acest articol, aveți toate detaliile legate de acest aspect. Astfel veți învăța cum să evitați costurile suplimentare.
Care este temperatura potrivită pentru centrală
În primul rând, temperatura unei centrale se setează în funcție de modelul acesteia. La modelele prin condensare, temperatura centralei trebuie să fie între 55-57 grade Celsius. Iar la centralele convenționale, temperatura trebuie să fie setată la 70 de grade Celsius. Conform specialiștilor, temperatura recomandată în cameră este de 22 de grade. În cazul în care plecați de acasă, temperatura poate fi setată între 15 și 17 grade. În același timp, poți seta și nivelul de rapiditate la care care dorești să se încălzească apa în calorifere. De asemenea, nu uita că butonul de ambient poate fi ridicat sau coborât.
Avantaje ale termostatului separat de centrală
La momentul actual, există termostate separate de centrală cu care se pot face diverse setări. Cum ar fi stabilirea temperaturilor diferite în funcție de ore sau zile ale săptămânii. Din păcate, singurul dezavantaj pentru un astfel de dispozitiv este prețul colosal al acestuia. De obicei, un termostat va costa câteva sute de lei bune, însă prețul poate fi chiar și mai mare.
Acesta are mai multe beneficii. Te ajută să umbli cât mai rar la centrală sau calorifere. Mai mult, poți seta temperatura dorită în casă. Conform specialiștilor, acesta trebuie ținut cât mai departe de calorifer sau geam. Se recomandă să fie ținut în camera unde se stă cel mai mult. Având în vedere consumul de gaz, acesta diferă de la o locuință la alta. El este influențat de mai mulți factori. Printre aceștia se numără dimensionarea corectă a caloriferelor, izolarea casei și nu în ultimul rând dacă locuința are sau nu geamuri de termopan.