Pentru a face economie la energie trebuie să știi exact care sunt marii consumatori de energie din locuința ta

   Românii se vă obligați să facă economie serioasă când vine vorba de energie. Deși acest lucru este extrem de dificil în unele cazuri, totuși contextul actual nu oferă alte variante. Pentru a reuși să își achite facturile, consumatorii casnici reduc semnificativ inclusiv numărul electrocasnicelor folosite.

Care este cel mai mare consumator din locuința ta

În modernismul actual, confortul a dus la dotarea majorității locuințelor cu aparatură care să vină în ajutor traiului. Din nefericire, dincolo de confort, acest aspect vine la pachet, mai nou, și cu o gaură în buget.

Pentru a se adapta vremurilor de criză, mulți români sunt dispuși să renunțe la numărul becurilor din casă, precum și la o parte dintre electrocasnicele pe care le utilizau frecvent. Înainte de a apela la acest lucru, toți cetățeni trebuie să știe care dintre aparatele electrocasnice consumă cel mai mult curent.

Conform opiniei unui specialist în domeniu, cel mai mare consumator de curent din locuința românilor este plita electrică. Aceasta poate consuma până 120 kWh. În același timp, cuptorul electric pe care mulți români îl au în casă, consumă doar 66 kWh.

Dacă mulți considerau că frigiderele ar aduce găuri uriașe în consum, nu este deloc așa. Mai ales în cazul celor de ultimă generație. Acestea vin cu o tehnologie nouă, modalitate prin care consumul de energie este redus semnificativ.

Citește și

Vrei facturi mai mici la curent? Iată cum poți reduce consumul de energie electrică. Sfaturi de aur

Există locuințe care funcționează doar cu energie electrică

În România, mai ales în Capitală, au fost construite în ultimii ani locuințe inteligente care utilizează doar curentul electric. Blocuri sau case, fără branșament la rețeaua de gaze. Acestea funcționează exclusiv cu ajutorul energiei electrice. În aceste cazuri inclusiv încălzirea se face cu ajutorul centralelor pe curent.

În astfel de cazuri, situația devine dificil de gestionat la capitolul economie de energie. În astfel de contexte, rămâne de văzut cum vor reuși acest consumatori casnici să depășească iarna.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.