Cu siguranță cu toata lumea a auzit de expresia „gândește pozitiv”, însă câți dintre noi știm sa vedem partea plina a paharului în momentele greu încercate din viata noastră?

Sunt situații care cu siguranță ne vor face sa ne simțim neputincioși, inutili fără un scop anume însă trebuie să știm cum sa depășim astfel de momente astfel încât sa nu intrăm într-o zona greu de depășit.

Gândirea pozitiva, spun specialiștii, ne ajuta sa depășim momentele sau sa trecem prin ele văzând partea plina a paharului, încercand sa înclinăm balanta înspre partea pozitiva a situației întâlnite. Totodată se spune ca o gândire pozitivă ne îmbunătățește starea de sănătate atât mentala cat și fizica. Cu cât noi vom analiza partea negativă cu atât starea noastră va avea de suferit pentru este o legătură strânsă între modul în care gândim și cum simțim.

Important în relația cu noi înșine este sa nu ne critam prea tare atunci când greșim, sa avem așteptări însă acestea sa fie realizabile și sa avem scopuri clare în ceea ce privește viitorul apropiat.

Psihologii recomanda sa încercăm sa depășim gândirea negativa prin diverse activități ce ne fac placere cum ar fi vizionarea unui film bun de comedie, ieșitul cu prietenii, plimbările, în general ocuparea timpului cu activități interactive.

Tot specialiștii afirma ca ar trebui sa fim înconjurați de persoane pozitive, cu o gândire focusata pe obiective clare și concrete, persoane care au un stil de viata sănătos, persoane vesele, optimiste.