Milioane de oameni din toată lumea și-au schimbat viața în ultimele luni.

Pandemia de Coronavirus ne-a silit pe mulți dintre noi să ne petrecem cea mai mare a timpului în case, în fața televizorului, sau logați la internet, încercând să ne ține mintea ocupată și moralul sus.

În acest context, un grup de Facebook, „Ce vezi de la fereastra ta”, care a ajuns la aproape 350 de mii de membri, reușește să aducă un zâmbet pe chipul celor careîl urmăresc. Abonații din toate colțurile lumii, postează zilnic fotografii cu ceea ce văd de la fereastra lor dar și mesaje de încurajare pentru cei care sunt obligați să stea în casă.

Inițiatorul grupului este israelianul Arik Zara, ghid turistic, stabilit la Lisabona. El mărturisește pentru Digi 24 că a pus bazele acestui grup, sperând să ajute lumea să aibă o atitudine pozitivă, dar că participarea membrilor din toată lumea l-a surprins și pe el.

„Când am înţeles că pandemia ne afectează pe toţi, m-am gândit că ar fi bine să ne relaxăm, să putem măcar online să călătorim. Participarea oamenilor e uimitoare! Atmosfera de pe grup e pozitivă, oamenii se întâlnesc din toate colţurile lumii.”, a declarat Arik.

Inițiatorul mișcării „What do you see from your window #StayAtHome” spune că în grup sunt și foarte mulți români, care sunt adevărați ambasadori pentru țara noastră.

„Pe grup sunt şi mulţi români, şi de la oraşe, şi de la sate şi pot să spun că fac un adevărat serviciu României. Membrii din România sunt foarte amabili, ne arată diferite perspective ale ţării voastre.

Mie oricum îmi plăcea să călătoresc, dar acum că văd toate pozele pe care ceilalţi le postează, sunt curios să descopăr România!”.

Între timp, românii au început să deschidă și ei variante autohtone ale grupului, din dorința de a-și ocupa cât mai plăcut timpul petrecut în casă.