Conceptul de „cafea în așteptare” este unul destul de cunoscut în țările din Europa, iar în ultimii ani a pătruns și în Romania cu succes, în orașe precum București, Brașov, Cluj sau Constanța.

Ce înseamnă să oferi o „cafea în așteptare”?

Anumite cafenele au adoptat acest concept ca un ajutor pentru cei nevoiași. „Cafeaua în așteptare” înseamnă că pe lângă cafeaua și produsele pe care le cumperi pentru tine, poți plăti pentru o cafea în plus, care ulterior va fi consumată de o persoană nevoiașă.

Tot ce este nevoie este ca tu să comanzi cafeaua și să o achiți, iar în momentul în care o persoană o va solicita, băutura îi va fi pregătită și oferită, fără să fie nevoie să o plătească.

Este un mod simplu prin care poți face ziua unei alte persoane care chiar are nevoie, mai bună.

Există locuri unde poți plăti în avans și pentru alte preparate, nu doar băuturi calde. Oamenii străzii sau cei aflați în nevoie se vor bucura mai mult ca sigur de ele. Este un mod sigur prin care te poți asigura că banii tăi chiar sunt folosiți într-un mod bun, fără a încuraja cerșetoria.

Această inițiativă a pornit în Italia, în orașul Napoli. O veche zicală italiană spune că dacă ți se întâmplă un lucru bun într-o dimineață, trebuie să dai acest noroc mai departe. Astfel, cafenele din Napoli au început acest concept prin care împart bunătatea oamenilor mai departe.

Românii au primit cu bucurie această inițiativă, care devine din ce în ce mai populară în rândul cafenelelor și al localurilor. Este un ajutor mic, care poate însemna mult.