Trupurile celor două tinere care și-au pierdut viața în Italia au ajuns joi dimineață în Tarna Mare, județul Satu Mare. Sicriele albe au parcurs peste 1.000 de kilometri pentru a ajunge în comuna lor natală. Localnicii și prietenii s-au adunat pentru a-și lua rămas-bun, iar steaguri negre au fost arborate la casele lor.

În urma tragediei, autoritățile locale au declarat ziua de vineri zi de doliu în comună. Cele două tinere, Bianca Doros (23 de ani) și Patrizia Cormos (20 de ani), vor fi înmormântate sâmbătă. Mașina funerară a plecat din Udine, Italia, după slujba de rămas-bun oficiată de un preot ortodox și unul catolic, miercuri seara.

PresaSM scrie că la casa Biancăi din Valea Seacă au fost arborați steaguri negre, iar familia și prietenii ei, îmbrăcați în costume tradiționale, au marcat revenirea tinerei. Mașina funerară a oprit și în satul Bocicău, la casa părintească a Patriziei, unde sicriul va rămâne până la slujba de înmormântare de sâmbătă.

Tragedia a avut loc vineri, 31 mai 2024, când cele două tinere și-au pierdut viața în apele râului Natisone din Italia. Acestea se aflau pe o insulă de pietriș din mijlocul râului, împreună cu Cristian Casian Molnar (25 de ani), când apa a crescut brusc și i-a prins în capcană. Eforturile pompierilor de a-i salva au fost fără succes, iar trupurile tinerelor au fost găsite duminică dimineața, după mai bine de 40 de ore de căutări. Salvatorii îl caută încă pe Cristian.

Autoritățile din Italia au demarat o anchetă pentru a stabili dacă tragedia putea fi evitată. Elicopterul care ar fi putut să-i salveze pe tineri a întârziat 20 de minute, în ciuda apelurilor repetate la serviciul de urgență. Procurorii italieni investighează acum cazuri de omor din culpă.

Părinții fetelor cer să se facă dreptate. „Toată lumea făcea fotografii și filma, nimeni n-a acționat”, a declarat mamei Patriziei. Potrivit acesteia, Patrizia știa să înoate, dar Bianca nu, astfel că Patrizia a rămas nemișcată în mijlocul apelor pentru a nu-și abandona prietena.