Autorităţile elene au confirmat că trupul unui bărbat, despre care se crede că ar fi medicul şi omul de televiziune britanic Michael Mosley, a fost găsit pe insula Symi. El se afla în vacanţă împreună cu soţia şi dispăruse de miercuri, după ce a plecat la o plimbare pe coasta abruptă de pe insula Symi.

„A fost găsit în zona Ayia Marina”, a declarat duminică pentru The Guardian viceprimarul insulei, Nikitas Grillas. „Pot confirma că este el”, a spus oficialul.

Descoperirea a avut loc în cea de-a cincea zi a unei operaţiuni masive aeriene, terestre şi maritime pentru a-l găsi pe editorialistul şi realizatorul de emisiuni celebre în domeniul sănătăţii. Mosley, în vârstă de 67 de ani, a fost văzut ultima dată când a plecat în drumeţie pe plaja St Nikolas de pe insula Symi, miercuri, la ora locală 13.30. Soţia sa, dr. Clare Bailey, a dat alarma după ce nu s-a întors până la ora 19.30.

O operaţiune de căutare şi salvare a fost lansată pentru a-l găsi pe doctorul cunoscut mai ales pentru apariţiile sale în emisiunile The One Show şi This Morning. La căutări au participat poliţişti, pompieri, câini special antrenaţi, voluntari şi o dronă. Poliţia a pornit de la ipoteza că Mosley ar fi putut fi afectat de căldură şi a alunecat şi a căzut, poate, de la înălţime.