Preşedintele SUA a ţinut o conferinţă la Casa Albă în care a vorbit strict despre atacurile Iranului şi despre situaţia militarilor americani la ora actuală. În toate discuţiile, Donald Trump îl acuză pe Obama de cele întâmplate.

Astfel, preşedintele îl atacă pe Barack Obama declarând că Iranul atacă acum cu arme achiziţionate din banii daţi de SUA.

„Niciun american nu a fost rănit în atacurile de noaptea trecută ale regimului iranian. Nu am suferit pierderi. Toţi soldaţii noştri sunt nevătămaţi şi la bazele noastre militare s-au înregistrat pagube minime. Armata noastră este pregătită. Atât timp cât sunt preşedinte al Statelor Unite, Iranului nu i se va permite să deţină arme nucleare.

Marile noastre forţe americane sunt pregătite pentru orice. Iranul pare să dea înapoi, ceea ce este un lucru bun pentru toate părţile implicate şi un lucru foarte bun pentru lume. Faptul că avem această armată şi dotări minunate nu înseamnă însă că trebuie să le şi folosim. Nu vrem să le folosim. Tăria americană, atât militară cât şi economică, este cel mai bun factor de disuasiune. Nu a murit niciun american și niciun irakian”, a declarat președintele.

Ce mai declară Trump legat de eveniment:

„Săptămâna trecută am eliminat unul dintre cei mai periculoși teroriști. Antrena armatele teroriste, inclusiv Hezbollah, pentru a lansa atacuri teroriste asupra unor obiective civile. A alimentat conflicte civile în toată regiunea. A rănit şi a ucis mii de militari americani, inclusiv prin instalarea minelor artizanale care mutilează şi distruge victimele. Punea la cale alte atacuri și l-am anihilat. Trebuia eliminat mai demult”, a continuat Trump.

De asemenea, Trump cere aliaţilor NATO şi autorităţilor din Rusia să separe Iranul şi anunţă noi sancţiuni asupra iranienilor.

„Am decis să impunem noi sancțiuni la adresa Iranului și vor rămâne în funcțiune până când regimul de la Teheran se va schimba. Atacul de azi noapte a fost organizat cu banii furnizați de fost administrație a SUA. E timpul ca Germania, Rusia, Franța, Marea Britanie să se rupă de Iran. Trebuie să cooperăm pentru a face lumea un loc mai sigur.

Iranul trebuie să prospere, poate să fie o țară măreață. Lumea civilizată trebuie să dea un semnal clar şi unit regimului iranian: campania voastră de teroare, crime şi haos nu va mai fi tolerată. Nu i se va permite să continue. Astăzi voi cere NATO să se implice mult mai mult în procesul din Orientul Mijlociu. Suntem cel mai mare producător de ţiţei şi gaze naturale din lume. Nu mai avem nevoie de petrolul din Orientul Mijlociu. Trebuie să lucrăm cu toţii pentru a realiza un acord cu Iranul care face lumea un loc mai sigur şi mai paşnic. SUA sunt gata să facă pace cu toţi cei care o doresc”, a declarat Donald Trump.