Președintele Donald Trump face noi afirmații referitoare la atacul stației de petrol din Arabia Saudită.

Într-o postare pe Twitter, acesta a declarat:  „Resursele de ulei ale Arabiei Saudite au fost atacate. Avem motive să credem că știm cine sunt vinovații „. El a mai adăugat că așteaptă să vadă și alte declarații oficiale din partea Arabiei, înainte de a se pronunța public asupra unui vinovat.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a pus atacul cu drone pe seama Iranului, însă ministrul Seyyed Abbas Mousavi a negat acuzațiile:”Asemenea acuzații nefondate și comentarii nepotrivite  într-un context diplomatic sunt de neînțeles și fără sens”.

Rebelii din Yemen au revendicat atacul asupra Arabiei, însă este cunoscut faptul că aceștia sunt adesea susținuți de Iran. Deși declarația președintelui Trump nu a conținut nici o aluzie legată de implicarea Iranului în acest atac, relația dintre US si Teheren, capitala Iranului, va avea de suferit.

Principalii potențiali vinovați pentru tragedia de la stația de petrol de sâmbătă par a fi Iranul si Iraqul. În urma cercetărilor specialiștilor, este imposibil să lovesti din Yemen 19 puncte exacte cu 10 drone. Cel mai probabil acestea au fost coordonate de undeva din apropierea Arabiei.

Înainte de nefericitul incident de sâmbătă, reprezentanții Americii dădeau semne că sunt deschiși spre noi negocieri și poate chiar o întâlnire oficială între Trump și Hassan Rouhani, șeful de stat al Iranulu.

În prezent, aceste potențiale negocieri pare că au ieșit din discuție, în special până când SUA va face o declarație oficială cu privire la responsabilii atacului de sâmbătă.