Preşedintele SUA a declarat că are anumite bănuieli legate de avionul Boeing 737 care s-a prăbuşit în apropiere de Teheran şi astfel au murit aproape 180 de oameni. Trump consideră că Iranul ar fi doborât, „din greşeală” avionul, potrivit CNN.

Întrebat în cadrul unei întâlniri de presă care a avut loc la Casa Albă ce crede despre prăbuşirea avionului, Donald Trump a declarat: „Ei bine, eu am suspiciunile mele. Nu vreau să spun, deoarece au şi alţii suspiciunile lor. Dar poate a făcut cineva vreo greşeală în partea cealaltă …, nu au fost sistemele noastre. Nu există nicio legătură cu noi”.

„Avionul zbura într-o zonă destul de dură. Poate că au făcut o greşeală. Unii spun că a fost o problemă tehnică. Eu, personal, nu cred că se pune deloc această problemă”, a conchis liderul de la Casa Albă.

„Nu ştiu, chiar nu ştiu, ţine de ei. La un moment dat, (iranienii -n.red.) vor oferi cutia neagră. În mod ideal, o vor da companiei Boeing, dar va fi bine şi dacă o dau Franţei ori altor ţări. S-a întâmplat ceva teribil, foarte devastator”, a subliniat el.

 

Distribuie