Friptura de porc este un aliment preferat de români și de aceea nu poate lipsi de la masa de Crăciun. Este un preparat delicios și ușor de gătit, dar există un secret care îi va face gustul excepțional. Cu un simplu truc, îți vei da musafirii pe spate, iat tu vei fi o adevărată gospodină.
Dacă vreți să fiți o gazdă care să impresioneze, trebuie să faceți această rețetă de friptură de porc. Este un preparat delicios și toată lumea o sa-l savureze.
Pentru rețeta de friptură, nu aveți nevoie de multe ingrediente sau de spatule speciale. Însă, dacă urmați instrucțiunile, rezultatul va fi cel așteptat și toată lumea. Musafirii vor fi încântați de gustul fraged al cărnii de pe masa dumneavoastră de Crăciun.
Secretul pentru carnea fragedă
Secretul pentru cea mai fragedă friptură nu constă în ingredientele folosite sau în ustensilele pe care fiecare gospodină le are. Un studiu realizat de Universitatea Kansas City a arătat că o friptură fragedă se obține dacă aceasta a fost congelată în prealabil.
Astfel, în cazul în care se crapă fibrele musculare la o carne congelată, va deveni mult mai fragedă. Cercetorii afirmă că bucata de carne ar trebui scoasă din congelator cu puțin timp înainte de preparare. Un experiment făcut de cercetători a fost înghetarea unei bucăți de carne de porc timp de două săptămâni, iar dezghețarea a avut loc într-o perioadă de 24 de ore.
Rezultatele avute au fost spectaculoase, iar cercetătorii au fost încântați. Carnea a devenit fragedă, iar gustul a fost unic. Acest sfat se aplică și pentru friptura de vită.
Un alt truc care vă ajută în prepararea cărnii este de a nu găti imediat ce a fost scoasă de la frigider. Carnea ar trebui lăasată minim 15 minute la temperatura camerei. În acest fel, fripura nu se va arde sau usca la exterior.