Reclamă

Cozonacul este un preparat tradițional și nelipsit de pe mesele românilor. Nu există Crăciun fără cozonac. Deși sunt resturi uscate care rămân, află că există nenumărate moduri prin care putem să le transformăm în adevărate delicii.

Gospodinele pot găti foarte multe deserturi cu resturile de la cozonac, cu care își pot surprinde oaspeții. Rețetele nu sunt deloc unele complicate, încât pot fi preparate de orice gospodină în parte. Nu trebuie să fii maestru în arta gătitului, încât nu este nimic complicat și variantele sunt multiple.

Rețetă de cheesecake din cozonac uscat

Pentru a prepara cel mai bun cheesecake din resturi de cozonac, pașii de urmat sunt simpli. Iei resturile de cozonac pe care le fărâmițezi și le amesteci cu unt topit. Peste compoziție punem coajă rasă de lămâie și esență de vanilie. Aceste ingrediente reprezintă blatul pufos pentru desert, peste care putem adăuga crema noastră preferată.

 

 

arhivă

De asemenea, tot cu aceeași compoziție, putem forma bulete de ciocolată. Tot ce trebuie să facem este să luăm o cantitate de cremă de cacao pe care o fierbem și o adăugăm peste cozonacul fărâmițat, peste care am pus la început restul ingredientelor. După ce reușim să formăm o compoziție închegată, formăm mici bulete. Mai apoi, presărăm deasupra lor cacao și nucă mărunțită. Dupăm preferințe, ne putem personaliza desertul cu nucă de cocos sau alte ingrediente pe care le preferăm. Este o idee perfectă dacă vrem să pregătim delicii pentru copii. Le putem orna cu bomboane sau diverse ornamente alimenatare.

Află cum poți face tort din cozonac uscat

Deși nu te-ai fi gândit la asta, este o variantă de desert excepțional. Poți face un tort sofisticat din cozonac uscat. Se taie cozonacul în felii groase de un deget, apoi eliminăm coaja de deasupra. Păstrăm doar miezul. Următorul pas este să pregătim cremele de ciocolată și vanilie. Însiropăm feliile tăiate, apoi le umplem în straturi. Îl ornăm cu glazură de ciocolată. Variantele sunt multiple, încât putem alege orice tip de cremă pe care îl dorim, după preferințele fiecăruia.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro