In mijlocul unei crize epidemiologice care ne sperie pe cei mai multi dintre noi, suntem tentati sa cumparam in mod excesiv. Retailerii trag un semal de alarma si ne indeamna spre a cumpara rational.

Cea mai buna solutie la aceasta problema este sa invatam sa depozitam intr-un mod cat mai eficient micile provizii. Pentru asta trebuie sa stim ca modul in care pastram alimentele influenteaza semnificativ termenul de valabilitate.

Iata cateva metode simple si deloc costisitoare de a-ti organiza hrana in frigider.

1.Pastrati intotdeauna fructele separat de legume.Ideal ar fi ca pentru fiecare dintre acestea sa puteti aloca un sertar din frigider;

2.Pastrati mereu carnea in congelator, iar daca ati decongelat-o, NU optati pentru a o recongela, chiar daca timpul de dezghet a fost scurt;

3.Pastrati verdeturile precum patrunjelul, leusteanul, salata sau tulpinile de broccoli in buchetele in recipiente cu apa in frigider;

4.Dovlecelul sau telina pot fi pastrate fara sa isi schimbe culoarea in folie de aluminiu;

5.Rosiile foarte coapte se pastreaza intotdeauna la temperatura camerei si se vor consuma primele, in timp ce rosiile galbui se vor pastra foarte bine in frigider;

6.Nu inveliti niciodata branza sau untul in folie de plastic. Cel mai indicat ar fi sa folositi un recipient de plastic/ceramica sau portelan, cu capac.Usor aerisite acestea se vor pastra perfect!

7.Este imperios necesar ca laptele, iaurtul si ouale sa fie pastrate pe rafturile frigiderului, nicidecum pe usa acestuia unde temperatura va fi intotdeauna mai scazuta cu 2-3 grade;

7.Nu pastrati painea in pungi de plastic. Pentru a o avea proaspata si moale pana la 48H puteti opta pentru o punga de bumbac sau chiar un prosop de bucatarie cu care sa o acoperiti;

8.Serviti salata de fructe proaspata chiar si dupa o zi daca aceti grija sa stropiti foarte putin fructele cu zeama de lamaie;

9.Inveliti coditele bananelor cu putina folie de aluminiu. Aceasta nu va lasa ca fructele sa devina maronii;

10.Nu spalati fructele de padure inainte sa le puneti in frigider, ci strict inainte de a le consuma!Excesul de apa le va afecta in mod vizibil prospetimea!