Lămâile sunt bogate în antioxidanți și pot fi folosite pentru a condimenta mâncărurile sau pentru a adăuga o notă acidă la deserturi. Ca toate celelalte fructe, lămâile pot putrezi după o anumită perioadă de timp. Într-adevăr, este dificil să le păstrăm pentru o perioadă foarte lungă.
Acestea se pot păta, se pot încreți, iar unele părți pot deveni moi. Dacă lămâile tale arată așa, înseamnă că și-au pierdut prospețimea și sucul. Află cum să păstrezi lămâile în stare bună până la 3 luni cu acest sfat.
Pentru a vă bucura de beneficiile lămâilor, acestea trebuie consumate proaspete. Ca toate fructele, lămâile putrezesc rapid. În ciuda acestui fapt, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă păstra lămâile timp de până la 3 luni.
Care este cel mai bun mod de a păstra lămâile proaspete timp de până la 3 luni?
Pentru a păstra o lămâie proaspătă și suculentă timp de până la 3 luni, puneți-o într-un bol cu apă rece în frigider. Apa va strânge „pielea” lămâii și va păstra sucul proaspăt timp de până la 3 luni, cu condiția să schimbați apa în mod regulat. În acest fel, lămâile își vor păstra prospețimea.
Alte sfaturi pentru a depozita cu succes lămâile ?
Dacă intenționați să folosiți lămâile doar la câteva zile de la cumpărare, le puteți păstra la temperatura camerei și ferite de lumină. Acestea pot fi păstrate proaspete timp de o săptămână.
Cu toate acestea, dacă nu aveți de gând să le folosiți rapid, cel mai bine este să le depozitați în recipiente ermetice sau în pungi de congelare cu fermoar, asigurându-vă că eliminați cât mai mult aer posibil. Apoi păstrați-le în frigider, în mod ideal la o temperatură de 4-10 grade celsius. În acest fel, puteți păstra lămâile și le puteți menține aroma și sucul până la o lună.
Dacă aveți lămâi tăiate, le puteți păstra și pe acestea. Pur și simplu acoperiți partea tăiată cu folie alimentară pentru a o proteja de aer și pentru a preveni oxidarea și puneți-o în frigider. În acest fel, puteți păstra lămâile tăiate pentru o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, este indicat să consumați lămâile, de preferință la 2 sau 3 zile după ce le-ați tăiat.
Cu acești pași simpli, veți putea să păstrați lămâile proaspete timp de cel puțin o lună, împreună cu sucul și coaja lor. În acest fel, vă puteți bucura de beneficiile acestei citrice.