Reclamă

Într-adevăr, mulți dintre noi căutăm să ne reducem consumul de energie electrică și, prin urmare, să plătim lunar mai puțin.

Există o mulțime de trucuri pentru a face acest lucru, dar numai metodele practice pot reduce cu adevărat suma finală a facturii. Astăzi, avem pentru tine un truc puțin cunoscut pentru a-ți reduce considerabil consumul de energie electrică.

Becurile din casa ta consumă prea multă electricitate?

Sursa: Social media

Există diferite tipuri de becuri: bec economic , bec cu halogen sau bec clasic. Acestea pot fi de diferite mărimi, culoare poate să difere sau forma bazei. Astfel, consumul de energie electrică al unui bec variază în funcție de tipul de tehnologie folosită.

Becuri cu incandescență : aceste becuri sunt mari consumatoare de electricitate. Acestea sunt treptat înlocuite cu LED-uri. De fapt, ele convertesc doar 5% din electricitate în lumină, restul mergând în căldură.

Becuri LED: transformă o cantitate mică de energie electrică (5W, 10W) ​​într-o capacitate mare de luminozitate (60W, 120W). De fapt, acest tip de bec cu iluminare puternică este ideal pentru economisirea energiei electrice.

Becuri de consum redus: acest tip de bec consumă mult mai puțină energie electrică decât becurile convenționale. Cu toate acestea, redarea în ceea ce privește culoarea și designul nu mulțumește neapărat pe toată lumea.

Becurile cu halogen: ca și becurile cu filament, consumă multă energie electrică. Într-adevăr, mai mult de 90% din energia unui halogen este transformată în căldură, iar restul în luminozitate .

Știai? Becurile cu filament au fost interzise oficial de la vânzare din 31 decembrie 2012 , iar becurile cu halogen din 1 septembrie 2018.   Cu toate acestea, marile mărci de bricolaj continuă să le ofere spre vânzare.

Cum să economisești energie?

Iată exemple de obiceiuri bune pentru a economisi energie.

  • Preferați becurile LED becurilor  care consumă mai multă energie electrică
  • Cumpărați becuri cu consum redus de energie pentru cele mai frecventate încăperi
  •  Ștergeți regulat praful becurilor

Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro