Tribunalul Constanța a decis marți menținerea în arestul preventiv a lui Vlad Pascu, responsabilul pentru tragicul eveniment rutier de la 2 Mai, care a rezultat în decesul a doi tineri și rănirea altor trei. Cererea lui Pascu de a fi judecat în arest la domiciliu a fost respinsă ca neîntemeiată, iar decizia instanței este definitivă.

Decizia vine în urma apelului făcut de Pascu după ce Judecătoria Mangalia a prelungit perioada de arest preventiv cu încă 30 de zile. Vlad Pascu, fără antecedente penale, este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea sub influența substanțelor psihoactive și părăsirea locului accidentului.

În data de 19 august 2023, Pascu conducea pe DN 39 când a lovit un grup de pietoni în apropiere de 2 Mai, provocând moartea a doi tineri și rănind alți trei. După accident, el a fugit, fiind ulterior găsit în Vama Veche. Testele au indicat prezența în organism a mai multor substanțe interzise, printre care cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Tribunalul a impus, de asemenea, ca Pascu să achite 600 de lei cheltuieli judiciare statului. Avocatul lui Pascu a comentat decizia, reflectând asupra realităților sistemului judiciar din România: „Vă convine sau nu, asta e realitatea în România”.