Trenul RE 13211, care asigura legătura între Piteşti şi Bucureşti Nord, a înregistrat vineri seară o întârziere de 310 minute, adică peste 5 ore, din cauza unei defecțiuni la locomotivă, conform declarațiilor reprezentanților CFR SA. Problema tehnică a necesitat aşteptarea unei locomotive de ajutor timp de 191 de minute.

Conform purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, „Menţionăm că trenul RE 13211 s-a format în staţia Piteşti din garnitura trenului RE 13245, care a ieşit din Depoul Basarab cu o întârziere de 17 minute, iar în gara Titu a anunţat defectarea locomotivei”. Aceasta a adăugat că, deşi CFR SA efectuează lucrări de reparaţii pe tronsonul Bucureşti – Piteşti, genera acestea nu cauzează întârzieri mai mari de 30 – 40 de minute.

Oana Brânzan a subliniat că „Nu putem interveni însă în cazul defectării locomotivelor”, remarcând responsabilitatea operatorilor de transport de călători în gestionarea eficientă a parcului de locomotive pentru a evita astfel de întârzieri majore.

CFR Călători, într-un comunicat separat, a încercat să attenuaze situația, precizând că „călătorii nu au ajuns în 300 de minute la Bucureşti, ci într-un timp rezonabil”, datorită faptului că au fost preluaţi rapid de alte trenuri spre destinaţia finală. Totuşi, compania și-a cerut scuze față de pasagerii afectați, recunoscând că întârzierea a fost cauzată de defectarea locomotivei, în contextul lucrărilor de întreţinere a infrastructurii feroviare.