Reclamă
Reclamă

Un mecanic de locomotivă a fost nevoit să oprească trenul pentru a debloca manual bariera de la o trecere la nivel cu calea ferată. Incidentul a avut loc în apropiere de stația Roșiori, din județul Teleorman, și a fost surprins de un martor, care a filmat întregul eveniment.

Imaginile arată cum mecanicul coboară din locomotivă și încearcă de mai multe ori să manevreze bariera pentru a o coborî. În acest timp, pe drum se formează o coloană de mașini, iar călătorii așteaptă cu răbdare în vagoane. În cele din urmă, un controlor vine în ajutorul mecanicului pentru a soluționa problema.

Trenul implicat în incident circula pe ruta Constanța – Craiova. În ciuda dificultăților întâmpinate, situația a fost rezolvată în cele din urmă, iar trenul și-a continuat drumul spre destinație.

Reclamă

Acest incident scoate în evidență unele dintre problemele cu care se confruntă căile ferate din România, adăugând încă un exemplu de dificultăți tehnice și organizatorice. Evenimentul a perturbat traficul feroviar și rutier în zonă pentru o perioadă, dar nu s-au raportat alte incidente majore.

Surprinzător este faptul că, deși astfel de incidente sunt rare, ele nu sunt complet neobișnuite în contextul infrastructurii feroviare din țară. De această dată, intervenția promptă a mecanicului și a controlorului a prevenit eventuale incidente mai grave, asigurând reluarea rapidă a călătoriei pentru pasageri.

Aceste probleme accentuează necesitatea modernizării sistemului feroviar și a măsurilor de prevenție care să evite astfel de situații în viitor. Cu toate acestea, evenimentul de la Roșiori subliniază importanța personalului de pe trenuri și capacitatea acestora de a gestiona situații neprevăzute.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro