Reclamă
Reclamă

Trei persoane, victime ale exploziei produse la magazinul Dedeman din Botoşani, sunt internate la secţia de terapie intensivă de la Clinica de Chirurgie Plastică şi Arşi din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi şi au nevoie de intervenţii chirurgicale, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că cei trei sunt internaţi în terapie intensivă Arşi şi sunt stabili hemodinamic. Ei sunt sedaţi, intubaţi pentru că au nevoie de intervenţii chirurgicale. Este vorba despre un bărbat de 56 ani, care are arsuri de gradul II pe 24% din suprafaţa corporală; un alt bărbat în vârstă de 43 ani, cu arsură de gradul II pe 15% din corp, şi un bărbat de 41 de ani, cu arsuri pe o suprafaţă de peste 20% din corp, de gradul I şi II.

„Toţi trei sunt internaţi la terapie intensivă. Sunt sedaţi. Nimeni nu poate fi operat fără anestezie. Vor fi apoi treziţi şi detubaţi când decide medicul ATI. La primul pacient adus de la Botoşani, cu suprafaţa corporală arsă estimată iniţial la Botoşani de 12%, la internare medicii specialişti au constatat că suprafaţa arsă este dublă”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu.

Reclamă

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu-Iulian Chihaia, a declarat pentru News.ro, referitor la ancheta deschisă, că anchetatorii continuă cercetarea la faţa locului, fiind aşteptaţi specialiştii INSEMEX. Audierea personalului şi a clienţilor a început încă de vineri şi va continua şi în zilele următoare.

Valeriu-Iulian Chihaia a declarat, sâmbătă, că activitatea de cercetare la faţa locului este una amplă, având în vedere aria pe care aceasta se desfăşoară, dar şi numărul de probe care trebuie ridicate. „Continuă cercetarea la faţa locului. Este o activitate foarte amplă, având în vedere câte probe este necesar să se ridice de la faţa locului, aria pe care trebuie să se desfăşoare cercetările. Vedem cât va fi nevoie să se întindă acestă activitate. Rămăsese stabilit ca în această dimineaţă să fie prezenţi şi specialiştii de la INSEMEX. Specialiştii criminalişti şi cei de la Institutul de Petrol şi Gaze vor stabili cât au nevoie ca să ridice toate probele. Va fi dispusă o expertiză pe care vor trebui să o facă”, a afirmat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

El a precizat că audierile au început de vineri şi vor continua şi în următoarele zile. „Audierile au început de ieri, în rândul personalului magazinului şi clienţilor. Aceştia vor fi identificaţi şi cu ajutorul camerelor de luat vederi. Au fost foarte multe persoane audiate, iar audierile vor continua. Oamenii descriu cum au perceput acest moment”, a mai declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la magazinul Dedeman Botoşani, fiind activat Planul Roşu de intervenţie. 15 persoane au fost rănite, patru fiind în stare gravă, intubate. Una dintre victime s-a prezentat singură la Unitatea de Primiri Urgenţe. Echipajele au căutat persoane eventual surprinse în interior, fără a identifica victime.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro