Peștele este un aliment bogat în proteine și oferă organismului mai mulți nutrienți. Carnea de pește este recomandată și de către medici pentru o alimentație sănătoasă. Trebuie să avem grijă, însă, la tipul pe pește fiindcă unele ar putea să fie toxice.
Există extrem de multe specii de pește în toată lumea, iar preparatele din această carne sunt variate. Pe lângă beneficiile pe care le aduce consumul de pește, câteva tipuri pot fi toxice pentru organismul nostru. Specialiștii în domeniu anunță că există trei specii care nu ar trebui să le mâncăm. În magazinele din țară, aceștia se găsesc pe rafturi, dar trebuie să fim atenți pentru a avea grijă de sănătatea noastră.
1. Somnul de import
Peștele Somn poate ajunge la dimensiuni mare. Cei mai mulți crescători, îi îndoapă cu hormoni de creștere, în special speciile din zona Asiei. Somnul care este crescut în libertate este mai sănătoasă și poate fi consumată în siguranță, aducând beneficii organismului datorită nutrienților și acizilor grași sănătoși.
3. Tonul
Speciile de ton cu înotătoare albastră sau neagră conțin mult mercur. De cele mai multe ori, în magazine se găsește carne de ton pescuit din mări și oceane. De cele mai multe ori, peștele provine din crescătorii unde a fost hrănit cu hormoni și antibiotice. Populațiile de tonul din mări au scăzut datorită pescuitului în exces sau a poluării. Consumul de către copii este interzis, iar adulții ar trebui să se limiteze la 100 de grame pe lună.
8. Bibanul de mare
Carnea acestui tip de pește conține cantități mari de mercur. Dacă este vândut file, se poate înlocui cu un pește mai ieftin, precum Pangasius. Cantitatea lunară care este recomandată din acest pește este de aproximativ 200 de grame la persoanele adulte și 100 de grame pentru copii. Acest tip de pește se găsește în mări și oceane, precum Marea Nordului sau Marea Mediterană.