Noi imagini dramatice au apărut cu încercările de a-i salva pe tinerii români luați de ape în Italia. Un trecător aflat pe podul din apropiere a filmat momentul în care un pompier s-a aruncat în râul învolburat, încercând disperat să ajungă la ei.

Pompierul, instruit pentru astfel de operațiuni, nu a putut înainta din cauza curenților puternici. La un moment dat, pompierul a fost chiar în pericol de a se îneca, iar colegii i-au cerut să iasă din apă. Pompierii au adus o macara și au întins o coardă, încercând să-i salveze pe cei trei tineri, dar aceștia au fost luați de ape, pe măsură ce debitul râului a crescut rapid.

Autoritățile din Italia au deschis o anchetă pentru a determina dacă tragedia ar fi putut fi evitată. Potrivit informațiilor, elicopterul care putea să salveze tinerii a plecat la peste 20 de minute după ce alarma a fost dată, în urma mai multor apeluri la serviciul de urgență. Procurorii au deschis o anchetă pentru omor din culpă.

Cei trei tineri români au fost filmați îmbrățișându-se înainte de a fi uciși de viitură. Trupurile celor două tinere, Patrizia și Bianca, au fost găsite duminică dimineața, după mai bine de 40 de ore de căutări. Salvatorii îl caută în continuare pe Cristian, în vârstă de 25 de ani, la 7 zile după tragedie.