Creșterile uriașe de prețuri în sectorul gazelor naturale îi determină pe români să caute variante de a economisi. În astfel de cazuri este necesar un plan de bătaie la care aceștia să apeleze.
Izolează termic locuința
Pierderile de căldură sunt principalul motiv pentru care „arzi gazul de pomană” așa cum se spune în popor. O casă eficient izolată va fi evident, călduroasă. Astfel, nu va fi necesar să folosești sursa de căldură mai mult decât este necesar. Izolația termică trebuie realizată în funcție de tipul locuinței, dar și al materialelor de construcție din care aceasta a fost realizată.
Izolațiile termice pot fi atât exterioare cât și interioare. Consultați specialistul în astfel de cazuri, pentru o eficiență maximă a lucrării.
Schimbă centrala veche
Modelele vechi de centrale termice, respectiv cele fabricate cu mai bine de un deceniu în urmă au o eficiență mai mică și un consum mai mare. Tehnologia nouă pe care o au la bază centralele mai noi, vine la pachet cu costuri mai mici.
De altfel, este absolut necesar în aceste vremuri să folosești termostatul de ambient. Acesta îți permite să setezi o anumită temperatură pe timp de zi, iar alta pe parcursul nopții. În acest mod te asiguri că locuința ta rămâne tot timpul încălzită.
Sistemele de încălzire cu recuperare de căldură
Au costuri uriașe de achiziționare, dar efortul financiar merită din plin. O spun cei care au deja în locuințele lor un sistem de încălzire cu această tehnologie la bază. Este vorba despre șeminee sau centrale care refolosesc aerul cald. Eficiența lor este demonstrată, iar costurile mult, mult mai mici.
Setează caloriferele pe o treaptă mai mică în încăperile nefrecventate
Dacă nu folosești toate încăperile casei, apelează la acest truc care te ajută să economisești. Poți seta caloriferele pe o treaptă mai mică decât în spațiile în care petreci cel mai mult timpul.