Aceste metode te vor salva de la plata facturilor uriașe la gazele naturale

Creșterile uriașe de prețuri în sectorul gazelor naturale îi determină pe români să caute variante de a economisi. În astfel de cazuri este necesar un plan de bătaie la care aceștia să apeleze.

Izolează termic locuința

Pierderile de căldură sunt principalul motiv pentru care „arzi gazul de pomană” așa cum se spune în popor. O casă eficient izolată va fi evident, călduroasă. Astfel, nu va fi necesar să folosești sursa de căldură mai mult decât este necesar. Izolația termică trebuie realizată în funcție de tipul locuinței, dar și al materialelor de construcție din care aceasta a fost realizată.

Izolațiile termice pot fi atât exterioare cât și interioare. Consultați specialistul în astfel de cazuri, pentru o eficiență maximă a lucrării.

Schimbă centrala veche

Modelele vechi de centrale termice, respectiv cele fabricate cu mai bine de un deceniu în urmă au o eficiență mai mică și un consum mai mare. Tehnologia nouă pe care o au la bază centralele mai noi, vine la pachet cu costuri mai mici.

De altfel, este absolut necesar în aceste vremuri să folosești termostatul de ambient. Acesta îți permite să setezi o anumită temperatură pe timp de zi, iar alta pe parcursul nopții. În acest mod te asiguri că locuința ta rămâne tot timpul încălzită.

Sistemele de încălzire cu recuperare de căldură

Au costuri uriașe de achiziționare, dar efortul financiar merită din plin. O spun cei care au deja în locuințele lor un sistem de încălzire cu această tehnologie la bază. Este vorba despre șeminee sau centrale care refolosesc aerul cald. Eficiența lor este demonstrată, iar costurile mult, mult mai mici.

Setează caloriferele pe o treaptă mai mică în încăperile nefrecventate

Dacă nu folosești toate încăperile casei, apelează la acest truc care te ajută să economisești. Poți seta caloriferele pe o treaptă mai mică decât în spațiile în care petreci cel mai mult timpul.

 

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.